Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s trenérem „A“ mužstva HC Děčín Michalem Oliveriusem

Letošní, trochu specifická, letní příprava je u konce a my jsme vyzpovídali v krátkém rozhovoru trenéra „A“ mužstva Michala Oliveriuse.

1) Podepsala se COVID pauza na složení kádru? Ukončil někdo činnost?
Dlouhá Covidová pauza neměla na kádr žádný vliv. Všichni hráči chtějí pokračovat, jediný kdo ukončil kariéru je Štěpán Kuchynka.

2) Jsme na konci letní přípravy, jak jste s jejím průběhem spokojen?

S letní přípravou jsme spokojeni, kluci chodili ve velkém počtu, trénovali, makali a hlavně byli celé ty dva měsíce pospolu a tvořili partu, bez které se nedá dělat žádný sport. Vždy ke konci týdne byla nějaká ta svačinka za odměnu.

3) Oproti minulým rokům jste prakticky po celou dobu měli k dispozici i ledovou plochu, bylo to vítané zpestření?
Určitě, ledovou plochu jsme uvítali, bylo to pro kluky určitě záživnější i s ohledem na to, že 8 měsíců byli bez ledu. Přece jenom led a brusle nic nenahradí, zároveň jsme klukům k tréninkům na ledě ještě dávali buď před a nebo po ledu, trénink na suchu ( posilovna, rozcvičovna atd. )

4) Nebude hráčům chybět klasická letní příprava zaměřená především na nabírání síly a kondice?
Samozřejmě klasická letní příprava je potřeba, ale myslím si, že tento letošní dvouměsíční model nebyl špatný a že jsme s klukama něco natrénovali, nějakou sílu a kondici mají kluci za ty roky co hrají hokej v sobě, teď jsme to oživili a je na každém, jestli si občas půjde něco udělat sám ( proběhnout, zacvičit, zahrát si hokejbálek, fotbálek apod. )

5) Jak vypadá aktuální kádr a počítáte s doplněním?
Kádr je tak nějak stejný co v loňské sezóně, nějaké doplnění samozřejmě bude. O tom budeme diváky určitě během srpna informovat.

6) Naplánováno je 9-10 přípravných utkání, přičemž je tam několik soupeřů se kterými jsme se prakticky ještě nestřetli jako Cheb, Letňany, Chomutov. Jak se na utkání těšíte a vítáte toto složení? Co říkáte především na tým Chomutova, který i když pravděpodobně bude nastupovat v Krajském přeboru, tak kádr dle jmen má velice zvučný?
Na přípravné zápasy se těšíme! Je asi lepší, že hrajeme se soupeři, kteří nejsou okoukaní, než hrát se soupeři, které budeme potkávat v sezóně. V Chomutově byl vždy skvělý kvalitní tým, měli tam dost svých odchovanců nebo kluků zblízka z regionu a vždy to dobře poskládali.

7) Jak si hodláte užívat prázdninový odpočinek?
Prázdninový odpočinek budeme trávit a nervovat se s manželkou, po tenisových turnajích s naší dcerou Sárou :-)

Děkujeme za rozhovor a přejeme krásné prázdniny!

Zdroj: HC Děčín