Rubriky
Turisti Zprávy

Dopravní fakulta ČVUT a správa NP České Švýcarsko spolupracují při hledání dopravních řešení pro region

Dopravní fakulta ČVUT a Správa Národního parku České Švýcarsko dnes v Mezné podepsaly dohodu o spolupráci, zaměřenou na hledání udržitelných dopravních řešení pro region Českého Švýcarska. Ten je zejména v turistické sezóně, tedy o prázdninách, ale stále více také v okrajových částech sezóny o víkendech a svátcích, pravidelně dopravně přetěžován kvůli velkému zájmu návštěvníků, kteří nejčastěji přijíždí osobními automobily.

Správa NP České Švýcarsko se na Dopravní fakultu ČVUT v Děčíně obrátila se žádostí o podporu při řešení dopravní problematiky již v loňském roce. V současné době podává žádost o dotaci na zpracování Analýzy problémů udržitelnosti dopravy NP České Švýcarsko. Po zpracování analýzy bude téma řešeno dále, s cílem navrhnout dopravních řešení pro region tak, aby k jeho dopravnímu přetěžování v budoucnu již nedocházelo.
Podpis dohody o spolupráci mezi Správou NP České Švýcarsko a Dopravní fakultou ČVUTZa ČVUT v Praze, Fakultu dopravní, pracoviště Děčín, dohodu podepsal děkan doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D., za Správu Národního parku České Švýcarsko její ředitel Ing. Pavel Benda, Ph.D.
Foto: Richard Nagel