Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Mladík se pokoušel ukrást registrační značku služebního vozidla
Ve čtvrtek neznámý pachatel odcizil registrační značku ze zaparkovaného služebního vozu městské policie v ulici Chelčického. Strážníci proto tuto ulici a okolí prověřili a když se opět vraceli zpět, spatřili u služebního vozidla muže, který z batohu vytáhl předmět připomínající registrační značku a začal s ním manipulovat. Na otázku, co to má v ruce a co to dělá se znenadání rozeběhl a z místa se snažil utéct. Když jej hlídka dostihla a zadržela, zjistila že měl u sebe odcizenou registrační značku. Muž byl předán Policii České republiky.

Agresivní pacient si zapálil v nemocnici, pak chtěl napadnout ochranku
Interní oddělení děčínské nemocnice v odpoledních hodinách navštívil podnapilý muž, který se rozhodl čekání na lékaře zkrátit tím, že si na chodbě před ordinací zapálí cigaretu. Ihned co tak učinil, byl upozorněn ze strany ochranné služby nemocnice na fakt, že kouření cigarety ve vnitřních prostorách budovy a ještě k tomu na chodbě interního oddělení je zakázáno. Kuřák potáhl ze své cigarety a skrze svou nevymáchanou pusu procedil pár výhrůžek na adresu ochranky. Pak zvedl francouzskou hůl o kterou se opíral a pokusil se muže z ochranky udeřit. Ten v rámci sebeobrany použil pepřový sprej a zavolal na městskou policii s žádostí o pomoc. Strážníci agresivního muže pak vyvedli ven a zklidnili.

Sousedský spor bude řešit magistrát
Sousedskou rozepři řešila boletická hlídka městské policie. V ulici Čsl. Partyzánů v panelovém domě docházelo k verbálnímu napadání ze strany majitelky bytu, která nadávala své sousedce bydlící pod ní. Ta neustále větrá a v důsledku toho má paní žijící nad ní neustále zimu ve svém bytě. Bohužel se obě ženy nedokázaly mezi sebou smířit a proto hlídka celou věc zadokumentovala a předala správnímu orgánu k následným úkonům.

Zdroj: MP Děčín