Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Nepořádek odklidili správci veřejného prostranství
V pondělí se na městskou policii obrátil občan se stížností na nepořádek v ulici Chelčického v městské části Podmokly. Strážník vyslaný na místo nepořádek zaevidoval a zajistil jeho uklizení cestou správců veřejného prostranství. Městská policie v Děčíně žádá občany, aby oznámení podobného charakteru hlásili na služebnu městské policie, která bude konat nápravu.

Před hlídkou mladíci neutekli
Operační důstojník na lince městské policie 156 v podvečerních hodinách přijal oznámení, které upozornilo na skupinku čtyř mladíků, kteří zakládají oheň v přilehlém lesíku v ulici Albánská. Oznámení bylo předáno strážníkům, kteří v dané lokalitě prováděli dohled nad veřejným pořádkem. Během několika minut byli na místě události. Když je spatřili mladíci, dali se na úprk. Strážníci výzvu k poměření vytrvalosti během přijali a začali je pronásledovat. Po několika minutách mladí atleti z běhu přešli do chůze a hlídka je dostihla a zadržela. Na cestě zpět vyčerpaní mladíci vysvětlili strážníkům, že si chtěli na místě jen popovídat a když uviděli ohniště, nechali se zlákat romantickou představou táboráku. Hlídka jim objasnila smysl jejich protiprávního jednání, s čímž mladíci souhlasili a oheň uhasili. Věc byla podstoupena správnímu orgánu.

Zákaz řízení muž ignoroval
Během hlídkové činnosti v Boleticích nad Labem v ulici Májová si hlídka strážníků všimla vozidla řízeného mužem, o kterém na základě místní znalosti ví, že má soudem udělený platný zákaz řízení motorových vozidel. Na základě tohoto podezření vozidlo strážníci zastavili a provedli kontrolu řidiče. Ten předložil pouze osvědčení o registraci vozidla a dodal, že řidičský průkaz nevlastní, následně se s hlídkou odmítal dál bavit. Pro podezření z protiprávního jednání byla na místo přivolána hlídka Policie České republiky, která si celou věc převzala do vlastní kompetence.

Nábytek házeli z oken na ulici
V sobotu v ranních hodinách boletičtí strážníci přijali oznámení upozorňující na nebezpečí úrazu před panelovým domem v ulici Čsl. Partyzánů v důsledku vyhazovaného nábytku z okna tamního bytu. Když hlídka dorazila na místo, spatřila hromadu rozbitého nábytku, který svým vzhledem a charakterem poškození, odpovídal pádu z výšky. Strážníci se následně spojili s muži, kteří prováděli stěhovaní a tito jim uvedli, že v žádném případě nic z okna nevyhazují a vše poctivě stěhují za použití výtahu před dům. K věci se následně vyjádřil i oznamovatel celé události a ten jednoznačně potvrdil to, že muži nábytek bezohledně vyhazovali z druhého poschodí. Hlídka vše na místě zadokumentovala a pro podezření z přestupkového jednání věc postoupila správnímu orgánu.

Zdroj: MP Děčín