Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Cyklisté s elektrokoly mohou bezplatně dobít baterie

Cyklisté s elektrokoly si mohou, počínaje tímto víkendem, bezplatně dobít baterie na informačních střediscích Správy Národního parku České Švýcarsko v Jetřichovicích a Na Saule v Dolní Chřibské. Služba jim bude k dispozici vždy během provozních hodin každého střediska. Na obou místech je k dispozici nabíjecí stanice s integrovanou nabíječkou pro až 6 elektrokol. Dobíjet je možné většinu běžných baterií, odpovídající kabel je k dispozici k zapůjčení u obsluhy informačních středisek. Pro atypické baterie je připravena zásuvka 220 V, v takovém případě však cyklisté musí mít nabíječku vlastní.

Nabíječky Správě Národního parku České Švýcarsko bezplatně poskytla energetická skupina Sev.en Energy, které tímto správa parku děkuje.
Informační středisko v Jetřichovicích s nabíječkou elektrokol

Informační středisko Správy Národního parku České Švýcarsko v Jetřichovicích s čerstvě instalovanou nabíječkou elektrokol. Foto: Jakub Juda

Upozornění!
Na jízdních kolech včetně elektrokol mohou návštěvníci národního parku jezdit po vyhrazených cyklotrasách. Elektrokolo přitom nesmí být vybaveno motorem silnějším než 250 W a motor smí cyklistovi pouze pomáhat. Pokud tomu tak není (např. kolo je schopno jízdy bez toho, aby cyklista šlapal), je takový stroj považován za motorové vozidlo. Za motorové vozidlo jsou rovněž považovány elektrické koloběžky. Ačkoli si majitelé strojů, které nesplňují definici elektrokola, mohou na informačních střediscích baterie dobíjet také, upozorňujeme, že k jízdě smějí využívat pouze veřejné komunikace a nikoli cyklotrasy v národním parku či jiné lesní cesty.

Zdroj: www.npcs.cz