Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Děčínská zoologická zahrada je opět otevřena!

Po dlouhé 128 dní trvající nucené pauze je děčínská zoologická zahrada od pondělí 12. dubna opět otevřena. Šlo prozatím o nejdelší uzavření areálu od vypuknutí pandemie Covid 19. Počet dní bez návštěvníků tak celkově stoupl na 234!

Pro návštěvu zoo platí v současné době několik důležitých opatření. Otevřen je pouze venkovní areál. Ptačí dům a Expozice Rajské ostrovy zůstávají uzavřeny. Snížena je kapacita návštěvníků. „Vládou nařízené omezení na 20% návštěvnosti v našem případě znamená, že v jednu chvíli smí být v areálu zahrady cca 400 návštěvníků,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková a dodala, že takový počet je v tuto chvíli dostatečný a příchozí se nemusí bát, že by se za zvířaty nedostali. Rezervace míst dopředu tak nejsou nutné. Vstupenky lze pořídit přímo na pokladně zoo, ale lze je stále zakoupit i online v e-shopu zoo. Dále mají návštěvníci povinnost nosit ochranu dýchacích cest podle normy dle nařízení vlády (respirátor, zdravotnickou obličejovou masku) a prozatím se nekonají žádné akce pro veřejnost, ani komentovaná krmení zvířat.

Otevřeno je denně, do konce dubna od 8 do 18 hodin, v květnu pak až 19 hodin. Občerstvení Bamburger je v provozu prostřednictvím výdejního okénka.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace