Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Boural a byl pod vlivem
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 20letý muž, který před několika dny boural v Krásné Lípě. S osobním vozidlem vjel mimo komunikaci do příkopu, policisté mu naměřili 1,4 promile alkoholu v dechu. Tím, že si sedl za volant ve stavu vylučujícím způsobilost, se dopustil protiprávního jednání, které by ho mohlo v krajním případě stát až tři roky svobody.

Vloupání do chatek
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v chatové oblasti v Jílovém vloupal do tří zahradních chatek. Všechny objekty prohledal, ale asi nenašel nic cenného, protože podle majitelů se žádné věci neztratily. Pachatel tak způsobil jen škodu vzniklou při překonávání oken a dveří, za zločin krádeže ve stadiu pokusu spáchaný v době nouzového stavu mu v případě dopadení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Zmizely dvě PB lahve
Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému zloději, který se v Jílovém vloupal do klece s uskladněnými propanbutanovými lahvemi. Odcizil dvě dvoukilové lahve, i přes poměrně nízkou škodu překonal při krádeži překážku, takže jeho jednání bylo kvalifikováno jako zločin krádeže.

5. března 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence