Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Muž cestou domů převracel kontejnery
Ve čtvrtek v podvečerních hodinách při kontrolní činnosti v ulici Nemocniční strážníkům žena předala popis muže, který převrátil a rozsypal odpad na komunikaci pod děčínskou nemocnicí. Hlídka prověřila okolí a v přilehlé ulici zajistila osobu odpovídající popisu, kterou následně převezla na „místo činu“, kde již čekali další dva svědci události. Tito se jednoznačně shodli na tom, že muže, kterého strážníci přivezli je ten, kdo rozsypal odpad na ulici. Muž se však k věci nevyjádřil. Pouze se po celou dobu zákroku choval k zakročující hlídce značně arogantně a vulgárně. Jelikož věc nešla vyřešit na místě, bylo jednání muže včetně videozáznamu, předáno správnímu orgánu k dalším úkonům. Strážníci převrácené kontejnery dali zpět na místo a odpad z ulice uklidili.

Byt museli otevřít hasiči
Na tísňovou linku městské policie se s žádostí o pomoc obrátil muž. Ten uvedl, že jeho kamarád bydlí ve třetím poschodí panelového domu v městské části Děčín Letná, ale nemůže se mu ani po opětovném pokusu dovolat, proto má strach, že se mu stalo něco zlého. Strážníci po příjezdu na místo se nejprve pokoušeli s mužem spojit prostřednictvím zvonku u vchodových dveří. Po marném pokusu oslovili správkyni domu, která jim sdělila, že muže viděla naposledy včera a v rozhovoru si postěžoval na špatný zdravotní stav. Na základě této informace strážníci pak prověřili, zdali se muž nenachází v děčínské nemocnici. Ani zde muž nebyl. Proto si na místo přivolali Policii České republiky a Hasičský záchranný sbor, který dveře od bytu otevřel. Zde v obývacím pokoji seděl pohřešovaný muž, bohužel bez známek života.

Opilec žádal od hlídky odvoz domů
Operační důstojník prostřednictvím tísňové linky přijal oznámení na ležícího muže v ulici Elišky Krásnohorské. Po příjezdu hlídky na místo muž již stál, ale jevil známku vysoké míry opilosti. Při jednání si odmítal nasadit ochranu dýchacích cest a po hlídce vyžadoval odvoz domů. Pro podezření z přestupkového jednání byla celá věc zadokumentována a předána správnímu orgánu.

Zdroj: MP Děčín