Rubriky
Zprávy

SENIOR TAXI doveze seniory na očkování

Město Děčín ve spolupráci s firmou RYKO, a.s., připravilo pro seniory novou službu SENIOR TAXI, která je dopraví na očkování do děčínské nemocnice, k praktickému lékaři a od dubna pak do nového očkovacího centra v budově ČVUT.

„Služba SENIOR TAXI je určená výhradně pro seniory, kteří nemají možnost vlastního doprovodu a sami nejsou schopni dopravit se na očkování. Tento projekt se mi podařilo domluvit ve spolupráci města a společnosti RYKO. Dopravu bude provádět Vi3 TAXI a je pro občany zcela zdarma. Na rozdíl od běžné taxislužby je SENIOR TAXI schopno vyzvednout seniora přímo u dveří jeho bytu a nemusí tedy čekat před domem,“ říká náměstek primátora Martin Pošta.

SENIOR TAXI je určeno pouze pro dopravu na očkování a zpět domů. Přepraví bez problémů i osoby s omezenou schopností pohybu, ať už s holemi, chodítkem nebo vozíčkáře. Pro imobilní pacienty upoutané na lůžko tato služba není, ti se ale mohou objednat k vakcinaci proti COVID-19 u Krajské zdravotní, a.s., na e-mailu .

Službu SENIOR TAXI je nutné objednat elektronicky minimálně den před termínem očkování prostřednictvím rezervačního formuláře zveřejněného ZDE…

„Lidem, kteří nezvládnou objednání dopravy sami elektronicky, ochotně pomohou pracovníci odboru sociální věcí a zdravotnictví na telefonním čísle 777 743 428 každý den od 8 do 17 hodin,“ doplnila Anna Lehká, náměstkyně primátora.

Zdroj: Magistrát města Děčín