Rubriky
Zprávy

Přípravy očkovacího centra v budově ČVUT pokračují

Vedení města ve čtvrtek jednalo s vedením Nemocnice Děčín na téma očkovacího centra pro ORP Děčín. Přinášíme vám podrobné informace o tom, v jaké fázi pokračují přípravy centra a jak probíhá provoz současného očkovacího místa v děčínské nemocnici. Očkovací centrum v Děčíně schválil Ústecký kraj a Krajské koordinační centrum na základě argumentace města a děčínské nemocnice. Přípravy centra probíhají ve vzájemné spolupráci města, nemocnice a také díky vstřícnosti děčínského pracoviště ČVUT Praha.

Očkovací centrum v budově ČVUT

V současné době probíhají přípravy očkovacího centra v budově ČVUT, Pohraniční ul., Děčín I (bývalý Kokos). Centrum vznikne na velkém sále v přízemí budovy, kam se bude vcházet od Zámeckého náměstí. Vstup do budovy je bezbariérový.

Během následující dvou týdnů bude pokračovat příprava prostor spočívající ve vybavení nábytkem, instalaci IT techniky, připojení na internet. Pokud vše půjde dle předpokladu, zkušební provoz nového centra bude zahájen na přelomu měsíců březen a duben a bude mít zpočátku kapacitu srovnatelnou se stávajícím očkovacím místem v nemocnici. Dle dostupnosti vakcín bude kapacita navýšena minimálně na 500 osob denně. Očkovací centrum bude v provozu sedm dní v týdnu.
Pro parkování bude vyčleněna ul. Fügnerova v úseku od ul. 2. polské armády po začátek ulice U Plovárny. Řidiče prosíme o kázeň a shovívavost. Pro cestující MAD je v blízkosti zastávka Myslbekova.

Očkovací místo v Nemocnici Děčín – budova E, 1. patro vlevo

Aktuální očkovací místo v nemocnici očkuje přes 200 osob denně. Protože se jedná o menší prostory, prosíme po dohodě s nemocnicí o následující postup:

Prostor před budovou E v areálu nemocnice využijte pouze pro výstup a nástup osob, k parkování jsou otevřena obě parkoviště nemocnice, a to bezplatně.

Na stránkách nemocnice a města najdete oboustranný formulář (Dotazník před očkováním proti onemocnění COVID-19), který si můžete předem vyplnit v klidu doma a přinést s sebou k očkování.

Dostavte se v určený čas, nemusíte se obávat, že by se na vás nedostalo. Díky tomu nebude docházet ke kumulaci lidí.

Vzhledem k velikosti prostor prosíme doprovod, aby se s objednaným klientem nezdržoval v prostoru před ambulancí, o klienta se bezpečně postará personál nemocnice i v prostorách čekárny.

Po provedeném očkování je třeba před odchodem posečkat po dobu dle pokynu zdravotníka, a to maximálně 30 minut.

Při odchodu očkovaný klient obdrží očkovací kartu s podrobnostmi k vakcíně a termínem druhé dávky očkování. Následně může klient ambulanci opustit.

Děkujeme, že dodržováním pravidel pomůžete bezproblémovému průběhu očkování.

Zdroj: Magistrát města Děčín