Rubriky
Zprávy

Město zhasne dvě dominanty v rámci Hodiny Země

Děčín se připojí k mezinárodní akci Hodina Země, která má upozornit na změnu klimatu a potřebu bránit jejich nejhorším dopadům, a zhasne v sobotu večer osvětlení Zámku a Nebíčka. Připojte se také. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na https://hodinazeme.cz/

Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody (WWF). První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery, do kampaně se zapojily více než 2 miliony lidí. Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu. Od roku 2010 se koná i v České republice.

Do loňské Hodiny Země 2020 se zapojilo 124 obcí. Letošní Hodina Země 2021 se koná i v době přetrvávající pandemie covidu-19, převážně online sobotu 27. března 2021 od 20.30 do 21.30. Připojte se. Dejte si klimatický závazek, zhasněte doma nebo se připojte jen symbolicky. I v době celosvětové krize nepřestávejme na klima myslet.

Zdroj: Magistrát města Děčín