Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Recidivista zase kradl
Ani zahájení trestního stíhání pro majetkovou trestnou činnost neodradilo 38letého muže od dalšího páchání trestné činnosti. Už čtyři dny po obvinění z přečinu krádeže, které bylo realizováno v říjnu loňského roku, se recidivista vydal do varnsdorfské prodejny, kde odcizil deodorant. Začátkem prosince ukradl v jiném obchodě další kosmetiku a čokoládu a zboží bez zaplacení pronesl přes pokladny.

Začátkem letošního roku kradl znovu, v tomto případě odcizil opět ve Varnsdorfu pět lahví alkoholu v celkové hodnotě téměř tři a půl tisíce korun. Vyšetřovatel v uplynulých dnech rozšířil jeho trestní stíhání o další zločiny krádeže a jen kvůli převozu na operaci, kterou si vyžádal aktuální zdravotní stav obviněného, se zřejmě vyhnul umístění do vazby. V případě, že bude muž uznán vinným ze spáchání všech skutků, ze kterých byl obviněn, mohl by strávit až osm let za mřížemi.

Z místnosti zmizel nábytek
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v České Kamenici vloupal do nebytových prostor, odkud odcizil nábytek. Celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.

Pokus vloupání
Ze zločinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelý neznámý pachatel, který chtěl v Jílovém vykrást přístavek u chatky v zahrádkářské kolonii. Nepodařilo se mu ale překonat vstupní dveře a z místa činu odešel s prázdnou, i přesto ale hrozí pachateli v případě dopadení v krajním případě až osm let za mřížemi.

13. ledna 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence