Rubriky
Sport Zprávy

Válečníky čeká duel na palubovce mistrovského Nymburku

Dalším ze série šesti venkovních zápasů v řadě bude pro Válečníky duel na palubovce mistrovského Nymburku. A to znamená tu nejtěžší možnou zkoušku v lize.

Nymburk totiž potvrzuje svoji dominanci v Kooperativa NBL, když se opět hřeje na 1. místě tabulky. Je pravda, že letos už jednou prohrál, a to na hřišti USK Praha 88:72, a několik zápasů vyhrál jen těsně, ale jeho kvalita je obrovská a už téměř 1 700 nastřílených bodů v 17 zápasech KNBL dává průměr necelých 100 bodů na zápas. V první desítce duelů hodnocených podle největšího počtu nastřílených bodů je Nymburk hned šestkrát; drží i rekord tohoto ročníku, a to 120 bodů, jež doma nasypal Královským sokolům (nejlepší střelci Nymburku: Palyza 24, Obasohan 13, Harding 12).

Úřadujícímu českému mistru se daří také v Lize mistrů, kde sice v základní skupině B prohrál první zápas na půdě francouzského Dijonu 85:61, ale pak dvakrát porazil kyperský Keravnos (96:69 a 69:112), v prodloužení udolal i turecký Tofas Bursa (93:96) a naposledy smetl doma Dijon 94:54 (nejlepší střelci Nymburku: Obasohan 20, Harding 14, Zimmerman 12). Těmito výhrami se výrazně přiblížil postupu do vyřazovací části soutěže.

Nymburk má opět velmi silný a vyrovnaný kádr, který dokáže drtit soupeře po celých čtyřicet minut stále stejnou intenzitou. Zatím nejlepším střelcem týmu je americký rozehrávač Jerrick Harding (15,9 bodu), který se po zranění vrátil na sklonku minulého roku zpět do kádru. Druhý je americký křídelník Omar Prewitt (14,4), třetí Vojtěch Hruban (14,1). Výbornými výkony se prezentují i nové posily týmu, belgický rozehrávač Retin Obasohan (13,3) a Lukáš Palyza (13,3), jenž přestoupil z Olomoucka. Radno ale není dávat prostor ani dalším hráčů, jako jsou Dalton, Kříž,Zimmerman, Benda nebo Kovář. A zápas v Děčíně ukázal, že i nymburští mladíci jsou nebezpeční – Tůma dal Válečníkům 14 a Rylich 11 bodů.

Zápas Nymburk – Děčín bude vysílat Česká televize, začátek je také netradičně ve 20.15 hodin.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Hrajeme v Nymburku, který naprosto zaslouženě vede ligovou tabulku. Tým Nymburka tvoří kvalitní cizinci a čeští reprezentanti, kteří nás vyškolili v našem posledním vzájemném zápase. Chceme podat mnohem lepší výkon a uhrát lepší výsledek, než v našem posledním utkání s mistrem ligy.“
Pavel Grunt, pivot BK ARMEX Děčín: „Ve středu jedeme na půdu mistra ligy do Nymburka. V domácím zápase nás Nymburští přehráli ve všech aspektech hry, a na nás je v odvetném zápase ukázat, že jsme s nimi schopni hrát vyrovnanou partii. Samozřejmě je zde znát velký nedostatek zkušeností v našem týmu, ale my se nesmíme ničeho bát a hrát naši hru. Doufám, že se nám tento zápas podaří lépe a divákům u televizních obrazovek se bude líbit.“

Vzájemný zápas v zákl. části KNBL:
BK ARMEX Děčín – ERA Basketball Nymburk 53:115
Kroutil 14, Ježek 13, Pomikálek 7 – Tůma 14, Dalton 14, Benda 14.

Odkaz na live statistiky ZDE

Odkaz na live stream ZDE

Komisař: Andrle Petr

Zdroj: BK Děčín