Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Agresivní opilec kopal do dveří, napadl i strážníky
Hlídka strážníků zasahovala proti muži, který se snažil násilně si vynutit vstup do bytu. Muž se mylně domníval, že v inkriminovaném bytě se nachází jeho přítelkyně. Při jednání se strážníky se choval agresivně a vulgárně, proto jej strážníci museli zpacifikovat a předvést na místní Oddělení Policie České republiky. Celou věc strážníci zadokumentovali a předali správnímu orgánu.

Muž kouřem zamořil celé okolí
Strážníci řešili znečišťování ovzduší v děčínské čtvrti Boletice. V pondělí odpoledne přijal operační důstojník telefonické oznámení od občana, který si stěžoval na hustý černý dým vycházející z řadové garáže v Boleticích nad Labem. Strážníci provedli kontrolu a zjistili, že v jedné z řadových garáží muž rozřezává lakované dřevěné desky, které pak pálí v kamnech, které si před několika dny do své garáže nainstaloval. Bližší kontrolou hlídka zjistila, že kouřovod neplní stavebně bezpečnostní požadavky a hrozí zde riziko požáru. Celou věc proto strážníci zadokumentovali a pro podezření z přestupkového jednání oznámili příslušným orgánům.

Strážník hledané osoby předal policii
V období od září loňského roku do ledna letošního roku v rámci výkonu služby byl vyčleněn jeden strážník, který měl za úkol zaměřit svou pozornost na hledané a pohřešované osoby na území města Děčín. V tomto období se mu podařilo vypátrat 14 osob. Jednalo se o ženy i muže, kteří byli v evidenci osob hledaných policií z různých důvodů. Během zadržení nikdy nedošlo k poškození zdraví či majetku. V podobné činnosti Městská policie Děčín bude pokračovat i v následujících měsících.

Zdroj: MP Děčín