Rubriky
Dětem Kultura Sport Turisti Zprávy

Od čtvrtka 3. prosince otevírá Zoo Děčín či Městské informační centrum

Díky rozvolňování vládních opatření proti koronaviru se také život v Děčíně začíná vracet k normálu. Postupně se lidem otevírají městská volnočasová zařízení, je třeba ale počítat s určitými omezeními, které je třeba nadále dodržovat.

 Zoo Děčín

Zoologická zahrada bude od čtvrtka otevřena denně od 8 do 16 hodin, vstupenky koupíte jak online, tak i na místě. K pokladně může vždy jedna osoba, ostatní budou procházet přímo branou. V areálu je nutné mít roušku, občerstvení bude otevřeno pouze o víkendu.

Aquapark

Aquapark se bude návštěvníkům otevírat postupně. Od čtvrtka bude v provozu Aqua hotel, od pondělí 7. prosince sauna a recepce, od 8. prosince se pak počítá s otevřením vnitřního areálu. Omezený ale bude počet osob, aby se dodržela vládní opatření. Venkovní bazén zůstává uzavřen.

Zámek Děčín

Od čtvrtka bude veřejnosti otevřený také Zámek Děčín. Do zahrad může veřejnost denně od 10 do 17 hodin. Ježíškova pošta je připravena u stromečku pod zahradnickým domem. Stále je otevřena oblíbená výstava LEGO zámky na zámku.

Městská knihovna

Od čtvrtka přechází také městská knihovna na běžnou otevírací dobu, hlídat bude pouze počty lidí uvnitř. Počet přítomných osob nesmí překročit kapacitu 1 osoba na 15 m2. Samozřejmostí zůstává povinnost mít uvnitř knihovny roušku. Do středy se v knihovně půjčovalo pomocí výdejního okénka.

Dům dětí a mládeže

V týdnu od 7. prosince bude docházet k pozvolné obnově činnosti u kroužků a kurzů DDM. Pro aktuální informace je nutné sledovat buď web, nebo facebookové stránky DDM.

Městská turistická centra

Městská turistická centra budou od čtvrtka 3.12. opět otevřená, a to od 9 do 17 hodin. V centrech si můžete koupit děčínský nástěnný nebo stolní kalendář a další promo předměty nebo regionální produkty, do íčka v knihovně se navíc dá zajít na kávu, čaj, svařené víno a štrúdl.

Kino Sněžník 

Kino Sněžník zatím zůstává uzavřeno, ve všední dny ale bude otevřena pokladna pro případné vracení vstupenek.

Zdroj: Magistrát města Děčín