Rubriky
Sport Zprávy

BK Armex Děčín vs BC Geosan Kolín

Prvním soupeřem Válečníků po reprezentační přestávce budou kolínští Medvědi, kteří si zatím vedou v Kooperativa NBL dobře, když z dosavadních šesti zápasů vyhráli hned čtyři. Na úvod soutěže sice prohráli s Brnem, pak ale uspěli ve Svitavách, po restartu soutěže notně potrápili domácí Nymburk, jemuž podlehli po boji 93:83. A následně si doma poradili s Královskými sokoly (95:93), Olomouckem (98:85) i Ostravou (74:72). V dohrávce 7. kola však podlehli na své palubovce Ústí n. L. (86:90, nejlepší střelci Kolína: Číž 22, Skinner 21, Wallace 17). V tabulce je tedy Kolín na 5. místě s bilancí 4 výher a 3 porážek.

Tým trenéra Miroslava Sodomy prodělal v letní řadu změn, když se na soupisce objevila nová, nebo staronová jména, ale také udržel několik svých zkušených hráčů. Mezi ně rozhodně patří pivot David Machač a rozehrávač Adam Číž. Dres Kolína ale oblékají znovu také mladí hráči Theodor Dlugoš, Lukáš Vacek, Pavel Novák, Tomáš Merta či Lukáš Kosík. Z kádru vypadli všichni loňští cizinci – Richardson, Igrutinovič, Granič, Durham i Gill, křídelník Martin Kolář pak zamířil do USK Praha.

Na straně příchodů jsou exděčínský Jiří Jelínek vracející se do Kolína ze Svitav, rovněž se vracející Filip Novotný z Brna, rozehrávač Filip Somberg (odchovanec klubu) a pivot Adam Urbánek, jenž přišel z prvoligového týmu BC Nový Jičín. Ze zahraničí dorazili slovenský pivot Lukáš Petráš z MBK Handlová, americký křídelník Devante Wallace, který v sezóně 2018/19 působil ústecké Slunetě, a další Američan Edward Lee Skinner, který v Kolíně hrál již v sezónách 2015/2016 až 2017/2018, pak zamířil na Slovensko, kde během dvou ročníků v barvách Interu Bratislava získal jeden titul. Ve dvou utkáních se objevil v medvědím dresu také Armin Mazič, jenž však už tým opustil.

V kolínských statistikách vládne Filip Novotný, jenž dává v průměru 16,1 bodu, doskakuje 6 míčů a má téměř čtyři asistence na zápas. Skinner přidává 15,4 bodu a 8 doskoků, Číž pak 15,3 bodu, 5 doskoků a 7 asistencí na utkání. Dobře si vedou i zkušení Jelínek (11,3) a Machač (9,7). Wallace zatím odehrál jen dva zápasy (Svitavy a Ústí), kde soupeřům nastřílel 22 a 17 bodů.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Kolín hraje v letošní sezóně velmi dobře. Kvalitní Američani Wallace a Skinner společně s Čížem, Jelínkem a Machačem táhnou Kolín spolehlivými výkony. Chceme hrát rychle, abychom tohle utkání mohli zvládnout.“
Lukáš Bobek, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Ve středu hrajeme s Kolínem, který se aktuálně nachází na pátém místě. Kolín hraje dobrý, útočný basketbal. My se budeme snažit navázat na výborný výkon z minulého zápasu proti Ostravě. Budeme muset agresivně bránit a tvrdě doskakovat. Pokud se nám toto podaří, věřím, že uspějeme.“

Rozhodčí: Blahout Petr, Scholze Michal, Perlík Michal
Komisař: Volejník Pavel

Zdroj: BK Děčín