Rubriky
Kultura Zprávy

Zoo oslavila s návštěvníky Mezinárodní den zvířat

Sobota 3. října 2020 patřila v děčínské k připomenutí Mezinárodního dne zvířat. Ten se slaví po celém světě na počest františkánského mnicha svatého Františka z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata. „Oficiálně připadá tento svátek na 4. října – na den úmrtí tohoto mecenáše. Oslavy života zvířat ve všech jeho podobách probíhají v nejrůznějších koutech světa a lidé si při nich připomínají význam přátelství se zvířaty, která nám pomáhají, dávají smysl našemu životu a obohacují nás, ale také – a to především – apelují na jejich ochranu,“ vysvětlila mluvčí děčínské zoo Alena Houšková.

Návštěvníci děčínské zoo se v sobotu mohli s lektory ZooŠkoly vydat na komentovanou prohlídku, na které se dozvěděli spousty zajímavostí nejen o zvířatech. Pro nejmenší návštěvníky pak byly připraveny dvě loutkové pohádky z dílny Sváťova dividla „Zvířátka a loupežníci“ a „Kašpárek a hodná víla Jarmilka“. Sobotní den v zoo si užilo více než sedm stovek návštěvníků.

Následující velkou akci pro veřejnost, kterou je oblíbené odpoledne a podvečer plný dlabání dýní a lampionů s názvem STRAŠIDELNÁ ZOO, je zoo nucena s ohledem na vývoj koronavirové situace v České republice ZRUŠIT.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace