Rubriky
Sport Zprávy

V prvním domácím utkání Děčína přivítá Ostravu

Válečníci se vracejí zpět na palubovku! Po dvou odehraných zápasech nové sezóny se totiž u nich objevila infekce koronaviru, tým musel do karantény a nehrál tak čtyři kola. Nyní je ale Děčín zpět a měl by odehrát čtyři domácí zápasy v řadě. Bohužel kvůli nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR budou bez diváků.

První duel čeká Válečníky ve středu 7. října proti Ostravě, která zatím nevynechala ani jeden zápas, a ze šesti střetnutí má vyrovnanou bilanci 3 výher a tří porážek. Vítězství získala vždy na domácí palubovce, kde porazila USK Praha, svitavské Tury a v posledním kole i Olomoucko 88:74 (nejlepší střelci Ostravy: Waterman 23, Pumprla 19, Alleyn 16).

Ostravě se podařilo udržet českou osu (Bohačík, Pumprla, Šmíd, Nábělek, Páleník, Svoboda, Heinzl, Lukáč, Snopek, Týml, Havlík), ze které vypadl pouze Adam Choleva, jenž se ale stal asistentem trenéra Petera Bálinta. Z kádru, tak jako téměř u všech týmů Kooperativa NBL, odešli cizinci, a to Newkirk, Holsey a Calloway. Nové Huti se však podařilo angažovat kanadského rozehrávače Justuse Alleyna, jenž hrál v Ostravě již v ročníku 2018/19 a amerického pivota Zane Watermana. Z dorostu Prostějova pak přišel rozehrávač Adam Šiška, mladší bratr děčínského Ondřeje.

Dosavadním tahounem Ostravy je Petr Bohačík, který dává 15,8 bodu na utkání, k tomu doskakuje téměř 14 míčů (!) na zápas a na soupeřích získává 7 faulů na utkání. Kanaďan Alleyn přidává 15 bodů a 5 asistencí, pivot Waterman má zatím průměr 13,2 bodu a přes 6 doskoků na zápas. Dvouciferným střelcem je také Nábělek (11,0).

První domácí střetnutí Děčína v sezóně zatím plné odkládaných duelů, můžete sledovat on-line na webu TVCOM.cz, kde si vedení klubu připravilo několik novinek. Jednou z nich je možnost pro fanoušky poslat svoji fandící fotku na email marketing@bkdecin.cz a být tak alespoň součást utkání ve 2D, zároveň především ukázat podporu Válečníkům v sérii čtyř domácích duelů, které je v nejbližších dvou týdnech čekají.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás Čeká Ostrava, která dokázala po velmi dobrých výkonech porazit USK Praha, Svitavy a Olomoucko. Pro nás to bude první zápas po třítýdenní pauze a čím dřív se dostaneme do tempa zápasů, tím budeme mít větší šanci uspět.“
Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás čeká nepříjemný soupeř, který zatím předvádí velmi dobré výkony potvrzené výhrami nad kvalitními týmy. My se budeme muset vypořádat s výškovou převahou soupeře, porvat se na doskoku a hlavně se rychle adaptovat na herní tempo po dlouhé pauze. Věřím, že se vytavíme k co nejlepšímu výkonu a zahájíme vítězné tažení v sérii domácích bitev.“

Zdroj: BK Děčín