Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Provozovatel restaurace nedodržel mimořádná opatření
Během hlídkové činnosti v nočních hodinách hlídka strážníků v ulici Duchcovská zjistila noční bar, ve kterém i přes platné mimořádné nařízení, které zakazuje přítomnost veřejnosti v provozovně po 22 hodině, se nacházeli cizí lidé, kteří konzumovali alkoholické nápoje. Když hlídka požádala obsluhu o vysvětlení, jako odpověď obdrželi pouze to, že servírka nic nestíhá. Celá věc byla strážníky zpracovaná a předaná správnímu orgánu k dalším úkonům.

Muž řídil vozidlo bez řidičského oprávnění
Hlídka strážníků během kontrolní činnosti v Boleticích nad Labem spatřila vozidlo, které se velmi nejistým způsobem snažilo zaparkovat mezi ostatní stojící vozidla. Strážníci na základě tohoto pojali podezření, že by řidič mohl být opilý, proto jej posléze vyzvali k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Ta přítomnost návykové látky u řidiče neprokázala, ale muž se sám doznal, že řidičský průkaz nikdy nevlastnil. Tuto skutečnost také potvrdili kolegové od Policie České republiky. Strážníci pro podezření z nezákonného jednání, a to řízení motorového vozidla bez držení příslušného řidičského oprávnění, věc zadokumentovali a předali příslušnému správnímu orgánu.

Jízda na koloběžce v opilém stavu se nevyplácí
V sobotu během hlídkové činnosti si hlídka povšimla muže jedoucího na elektrokoloběžce. Z nejistého počínání řidiče na vozovce strážníci ihned pojali podezření, že mladík je v podnapilém stavu. Kontrola u řidiče skutečně prokázala 1.8 promile alkoholu v dechu. Strážníci věc zadokumentovali a předali příslušnému správnímu orgánu. V řízení podezřelému z přestupku hrozí peněžitý trest ve výši 25 000 až 50 000 Kč.

Zdroj: MP Děčín