Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Vykradená chalupa
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se ve Šluknově vloupal do rekreační chalupy. Po násilném překonání okna vnikl dovnitř a odcizil televizor v hodnotě dva a půl tisíc korun, poškozením exteriéru chalupy způsobil daleko větší škodu předběžně odhadnutou na dvacet sedm tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříleté vězení.

Odcizený kufr
O kufr s osobními doklady, oblečením a dalšími věcmi v celkové hodnotě přes 16 tisíc korun přišla žena, která měla své zavazadlo v uzavřeném stanu v kempu na Děčínsku. Do stanu vnikl neznámý lapka a kufr jí odcizil, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

Řídila i přes zákaz
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 30letá žena, kterou v Rumburku zastavila policejní hlídka. Při lustraci strážci zákona zjistili, že má soudem i městským úřadem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Žena je vyšetřována na svobodě, v případě odsouzení jí hrozí v krajním případě až dva roky za mřížemi.

Krádež nafty
Až dvouleté vězení hrozí neznámému zloději, který na parkovišti v Rumburku odcizil z nádrže zaparkovaného náklaďáku naftu. Lapka poškodil nádrž a ukradl kolem padesáti litrů pohonných hmot, celková škoda byla vyčíslena na sedm a půl tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci.

23. září 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence