Rubriky
Sport Zprávy

Poprvé doma. Medvědi znovu vyzvou Bílinu

Nadále pokračuje příprava na novou sezónu a v jejím rámci přivítají hokejisté Děčína na svém ledě svého tradičního soupeře, a sice tým HC Draci Bílina.

Děčínští hokejisté zatím sehráli tři přípravná utkání a zatím se ani jednou neradovali z výhry. Na tu tedy stále čekají a rádi by se dnes vítězství už dočkali. První duel odehráli s Mostem, který zvítězil 8:4. Poté padli 4:7 v Bílině a následně pak znovu s mosteckými Lvy 3:8. Zatím tak nemohou být trenéři děčínského áčka příliš spokojeni. Ovšem je to stále jen příprava a pilují se herní příležitosti a také se teprve ladí jednotlivé formace. V prvním duelu na děčínském zimním stadionu by tak rádi pokřtili novou střechu úspěchem.

Bílinští Draci zatím odehráli o jeden zápas méně než jejich dnešní soupeř z Děčína. Nejprve se jim nedařilo s Řisuty. Na ledě ve Slaném, kde Buldoci hrají svá domácí utkání, se zrodila těsná výhra 4:3 právě ve prospěch hráčů Řisut a Draci pak v dalším utkání chtěli uspět. Na domácím ledě se jim to povedlo. Jak už bylo zmíněno, Bílina zvítězila 7:4, ač v průběhu hry prohrávala 0:2. Po snížení a následném vyrovnání už ale režírovala hru a Medvědi se do zápasu nevrátili. I dnes se dá očekávat ofenzivní duel, který si nenechte ujít.

V uplynulém ročníku, který byl předčasně ukončen, se v základní části oba celky utkaly pětkrát. Čtyřikrát se z výhry radoval Děčín, jednou pak Bílina.

Bílina – Děčín 1:5
Děčín – Bílina 7:4
Bílina – Děčín 4:3
Děčín – Bílina 4:3
Bílina – Děčín 2:7

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná v úterý 1. 9. 2020 v 18. hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Draci Bílina

Vendula Zdražilová, HC Děčín