Rubriky
Sport Zprávy

Nováček smetl Děčín, vyhrál 9:3

K prvnímu utkání nové sezóny zajížděli hokejisté Děčína na led nováčka z Hronova, kde se zrodilo překvapení. WIKOW totiž zvítězil vysoko 9:3 a připsal si první tři body do tabulky ve skupině Sever, Medvědi naopak vyšli naprázdno.

Hned v úvodu první třetiny měl nováček z Hronova výhod přesilové hry, a tu dokázal přetavit v úvodní branku zápasu. Lukáše Lavingera překonal ALEXANDR JANČUK a Medvědi museli dohánět jednobrankové manko – 1:0. V polovině první části hry měli k dispozici přesilovou hru i Medvědi, ale využít ji nedokázali a domácí tak těsné vedení uhájili. V závěru pak přidal svou druhou přesnou trefu ALEXANDR JANČUK a Děčín už ztrácel dva body. Domácí hráč tak měl hodně brzy zaděláno na hattrick.

Hned na začátku druhého dějství byl vyloučen domácí hráč a Medvědi tak podruhé získali početní výhodu. Oproti té první se jim ale dařilo a kontaktní branka díky trefě kapitána PAVLA ZAJANA byla na světě – 2:1. Děčín tak byl zpět ve hře o body. Ve čtyřiatřicáté minutě se ve vlastním oslabení dokázal trefil VÁCLAV MARŠÍK a domácí si vrátili zpět náskok o dva góly – 3:1. Tahle branka Hronov nakopla a o dvě minuty později přidal další zásah JAKUB HAŠEK a dal tak v závěru prostředního dějství svému týmu vyšší náskok – 4:1.

Ve třiačtyřicáté minutě rozvlnil síť v děčínské kleci TADEÁŠ PINKAS a s Medvědy to nevypadalo vůbec dobře – 5:1. O čtyři minuty později odpověděl ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který ještě vykřesal naději pro své barvy – 5:2. Ovšem ve dvaapadesáté minutě pak znovu udeřili domácí a vrátili si zpět čtyřbrankový náskok – 6:2. NIKITA NOVIKOV zasadil Děčínu další tvrdou ránu a bylo to 7:2. V šestapadesáté minutě navýšil domácí náskok PETR POPPEL – 8:2 a o chvilku později už to bylo 9:2 díky VÁCLAVU MARŠÍKOVI. V závěru zápasu už jen korigoval stav utkání MATĚJ HARKABUS, jenž tak ukončil střelecký účet – 9:3.

HC WIKOV Hronov – HC Děčín 9:3 (2:0, 2:1, 5:2)
Branky a nahrávky: 7. Jančuk (Hovsepjan, Kellner), 16. Jančuk (Novikov, Hovsepjan), 34. Maršík, 36. Hašek, 43. Pinkas (Poppel, Lang), 52. Lang (Pinkas, Poppel), 55. Novikov (Jančuk, Drbal), 56. Poppel (Lang), 58. Maršík (Jančuk, Suvorov) – 23. Zajan, 47. Kuchynka, 60. Harkabus (Loukota)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (41. Skokan) – Loukota, Balcar, Mareš, Havlík, Stuchlý, Kaltenböck (A) – Petráš, Sýkora, Faigl, Horák, Volráb (A), Chovanec, Zajan (C), Fojt, Kuchynka, Harkabus

Vendula Zdražilová, HC Děčín