Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Důvěřivec přišel o peníze
Z přečinu podvodu se bude zodpovídat žena, která je podezřelá, že připravila muže z Děčínska o deset tisíc korun. Na základě komunikace přes internetovou seznamku vylákala pod různými záminkami od důvěřivého muže peníze, které jí v loňském roce osobně dovezl do Varnsdorfu, kde jí hotovost ve třech případech předal.

Spokojil se pouze se sliby, že mu vše vrátí, což se ale do současné doby nestalo. Vzhledem k tomu, že žena byla pro podvod už jednou podmínečně odsouzena, hrozí jí v případě uznání viny až tříleté vězení.

Krádež v kadeřnictví
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v děčínském kadeřnictví. Lapka využil chvilkové nepřítomnosti poškozené, vstoupil do salonu a z křesla jí odcizil tašku s kadeřnickými nástroji. Škoda byla vyčíslena na téměř patnáct tisíc korun, pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

Vloupání do stánku
Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý zloděj, který se v Děčíně vloupal do stánku s občerstvením. Odnesl si pokladnu s několika tisíci, policisté po pachateli, kterému hrozí až dvouleté vězení, intenzivně pátrají.

5. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence