Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Zloděje zadržel kolemjdoucí
Dne 29. 6. 2020 v ranních hodinách byla hlídka MP vyslána, na základě oznámení občana, do Děčína 8, kde oznamovatel zadržel osobu, která se vloupala do jeho vozidla. Díky pohotovému občanovi byl pětadvacetiletý muž na místě strážníky zadržen a předán následně přivolané hlídce Policie ČR.

Agresivní hosty strážníci zadrželi
Dne 22.06.2020 ve večerních hodinách hod. byla vyslána hlídka MP do restaurace v Podmoklech, kde podle oznamovatele docházelo k vyhrožování ze strany hostů a posléze k jejich útěku bez zaplacení. Hlídka během několika okamžiků dorazila na místo a od obsluhy přítomné v restauraci zjistila, že v restauraci seděli tři muži, kteří jedli a popíjeli alkoholické nápoje. Během této doby vyhrožovali hostům, kteří seděli venku na předzahrádce, že je napadnou a nevybíravě je napadali rasistickými vyjádřeními typu „bílé české svině“. Dále uráželi slovně servírku, kuchaře, odmítli zaplatit útratu a poté se sebrali a odešli bez zaplacení. Strážníci během chvíle podezřelé našli, ztotožnili a odvedli je zpět do restaurace, kde dotyční útratu zaplatili. Na místě byli zjištěni svědci celé události a byla přivolána hlídka PČR, která si celou věc na místě převzala.

Cyklista před jízdou pil, navíc po něm pátrala policie
Neosvětleného cyklisty si během kontroly v nočních hodinách v Děčíně – Boleticích všimla hlídka městské policie. Hlídka cyklistu zastavila a protože z jeho chování bylo patrné, že před jízdou požil alkohol, provedla na místě orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Při ověřování totožnosti dotyčného navíc vyšlo najevo, že po mladém muži pátrá policie. Strážníci zadrženého cyklistu předali k dalším úkonům přivolané hlídce Policie ČR.

Opilý řidič ohrožoval své okolí
Na podezřelého řidiče, který neměl vozidlo pod kontrolou, upozornila v sobotu odpoledne městskou policii žena z Děčína 8. Oznamovatelka uvedla, že se jedná o bílé dodávkové vozidlo a řidič jede směrem na Podmokly. Hlídka strážníků vozidlo dostihla u ulice Prokopa Holého a pokusila se řidiče zastavit za pomoci světelného a zvukového výstražného zařízení. Řidič ale nijak nereagoval a pokračoval dál v jíždě, přičemž často kličkoval a vjížděl do protisměru. Strážníkům se vůz podařilo zastavit v ulici Čsl. Mládeže. Podezření strážníků, že řidič je pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, se potvrdilo. Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 2,54 promile. Záležitost si k dořešení převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

Zdroj: MP Děčín