Rubriky
Zprávy

Policista vytáhl seniorku z hořícího domu

Díky rychlému zásahu policisty z Děčínska se podařilo zachránit živost seniorce, která zůstala bezmocná v hořícím domě. Ve středu 15. dubna 2020 byli policisté přivoláni k požáru rodinného domu v obci Veselé. Na místo hlídka přijela ve 22:20 hodin, na zahradě se pohybovaly dvě děti a žena, která volala, že uvnitř zůstala mrtvá babička.

Policista prap. Michal Hazdra z obvodního oddělení Česká Kamenice přelezl plot a běžel k hořícímu domu, kde se muž snažil uhasit požár zahradní hadicí. V přibližně osmimetrové vzdálenosti od vchodových dveří uviděl ležet na zemi v zakouřeném prostoru člověka, bez váhání vběhl do hořícího domu a seniorku dotáhl až ke vchodu, odkud ji s jejím synem, který byl u dveří, vynesli ven, kde ženě poskytli první pomoc.

V péči lékařů skončila seniorka i její syn a také policista, který se nadýchal zplodin kouře. Naštěstí je žena díky jeho rychlému zásahu už mimo ohrožení života, zpátky ve službě už je i policista, který byl po ošetření z nemocnice propuštěn. Vyjadřujeme uznání kolegovi, který neváhal nasadit svůj život a zdraví při záchraně druhého člověka.

17. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence