Rubriky
Sport Zprávy

Děčín se ujal vedení, Lavinger se zaskvěl gólem

O první březnové sobotě vypuklo ve druhé lize play-off a Medvědi se poprvé v sérii utkali s Řisuty. Ty na svém ledě porazili 6:3 a mají tak první bod. Výhru Medvědů korunoval Lukáš Lavinger, jenž poslal kotouč z obranného pásma až do odkryté řisutské klece. Za to sklidil nejen ovace děčínského publika, ale i od svých spoluhráčů.

Už ve čtvrté minutě otevřel účet zápasu ONDŘEJ SÝKORA, jenž v herní variantě čtyři na čtyři překonal Jirouška – 1:0. O chvíli později měli Medvědi k dispozici přesilovou hru a tu využili. MICHAL OLIVERIUS zblízka nedal brankáři hostů šanci a Děčín měl dvoubrankový náskok – 2:0. Hosté se však nevzdávali, čím dál více hrozili před Lavingerem a jejich aktivita se jim vyplatila. V patnácté minutě vystřelil z levého kruhu JAKUB ZDERADIČKA a umístil kotouč k bližší tyči – 2:1. Buldoci se tak kontaktní brankou vrátili zpět do hry.

Začátek prostředního dějství patřil hostům. Ti se už ve dvaadvacáté minutě dostali k vyrovnání a začínalo se od začátku. PETR PATYK se blýskl povedenou akcí, když si od zadního mantinelu sjel před Lavingera, kterému bekhendovým sklepnutím poslal puk za brankovou čáru – 2:2. O dvě minuty později už to ale neplatilo. PATRIK ZICHO zužitkoval přesný pas od Sýkory a Medvědi měli vedení zpět – 3:2. Po polovině zápasu měli Děčínští před sebou horké chvilky. Současně byli vyloučeni dva hráči a hosté tak měli dlouhou přesilovku pět na tři. Jenže Medvědi ji ubránili a neinkasovali. I po druhé periodě měli v zádech vedení.

Důležitou branku dal v pětačtyřicáté minutě MICHAL OLIVERIUS, kterému poslal puk na levou stranu Kaltenböck a jeho pokus skončil v částečně odkryté Jirouškově síti – 4:2. V polovině třetí části hry se Buldoci dostali na dostřel, když se ve vlastním oslabení prosadil VÁCLAV KOLÁŘÍK – 4:3. O chvilku později znovu Děčín odskočil na vyšší náskok ONDŘEJEM SÝKOROU a už to vypadalo, že je na dobré cestě za prvním sériovým bodem – 5:3. V závěru pak měli hosté k dispozici přesilovou hru a odvolali brankáře. V čase 58:36 se kousek od brankoviště dostal na puk LUKÁŠ LAVINGER a vyhození děčínského gólmana nakonec skončilo v opuštěné řisutské kleci – 6:3. Ochránce medvědí klece pak sklidil ovace děčínského publika i gratulace od svých spoluhráčů.

HC Děčín – HC Řisuty 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Sýkora (Zajan, Zicho), 8. Oliverius (Kuchynka), 24. Zicho (Sýkora, Zajan), 45. Oliverius (Kaltenböck, Faigl), 52. Sýkora (Volráb), 59. Lavinger (Oliverius) – 15. Zderadička (Rudovský), 22. Patyk, 50. Kolářík (Zderadička)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Černohorský, Loukota, Zicho, Tůma, Balcar, Zdvořáček, Kaltenböck (A) – Faigl, Kuchynka, Chovanec, Ineman, Oliverius (C), Sýkora, Fojt, Zajan, Horák, Volráb (A), Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín