Rubriky
Sport Zprávy

Trutnov potřetí v sezóně porazil Děčín

Děčínští hokejisté zavítali do Trutnova, kde se počtvrté utkali s místními Draky. A i když v utkání dvakrát prohrávali, nakonec dokázali duel otočit a Medvědy porazili 5:3.

Úvod první třetiny patřil domácím, kteří se dost často zdržovali před brankou Lukáše Lavingera. V šesté minutě to ale byli Medvědi, kdo otevřel skóre sobotního utkání. DANIEL VOLRÁB nahrával puk zpoza domácí klece, trefil však jednoho z bránících hráčů a od něho se puk odrazil a skončil v síti – 0:1. V polovině prvního dějství měl velkou šanci Tomáš Faigl, ale nakonec mu v zakončení zabránila konstrukce trutnovské branky. V patnácté minutě domácí srovnali krok. Kaltenböck zatáhl před Lavingerem za záchrannou brzdu a sudí nařídil trestné střílení. To proměnil střelou mezi betony Lavingera JAKUB PLANÝ a začínalo se od nuly – 1:1. Ale poslední slovo měli Děčínští, kteří PATRIKEM BALCAREM využili početní výhodu a strhli znovu vedení na svou stranu – 1:2.

Na začátku prostřední části hry se domácím povedlo vyrovnat. MAREK ŠKVRNĚ prostřelil Lavingera z pravého kruhu a opět se začínalo od začátku – 2:2. Medvědi mohli jít znovu hned do vedení, Radek Fojt ve velké šanci trefil jen boční konstrukci branky Trutnova. Další šanci měl i Tomáš Faigl, Ašenbrenner ale proti jeho pokusu včas zakročil. V polovině zápasu pak po nevyužitých šancích Děčína přišel trest a domácí vedli. BOHDAN VIŠŇÁK se trefil pod horní tyč – 3:2 a Trutnovští poprvé vedli. Nakonec se pak ještě do akce dostali domácí, ale branku Děčína neprostřelili. Podruhé do kabin se tak šlo lépe Trutnovu, jenž měl náskok.

Ve třetí části hry se Medvědi ubránili v oslabení a poté se snažili o vyrovnávací branku. Domácí jim v tom ale mnohdy zabránili. V osmačtyřicáté minutě se to Medvědům povedlo a ti byli zpět ve hře. ŠTĚPÁN KUCHYNKA se nemýlil před Ašenbrennerem a hosté slavili vyrovnání. Ve čtyřiapadesáté minutě ale znovu Trutnov vedl. JAN STARÝ poslal puk k tyči Lavingerovy branky a ten zapadl za brankovou čáru – 4:3. Když se blížil konec základní hrací doby, hrál Děčín v šesti, ale nepovedlo se mu opět dorovnat. Domácí trefili LUKÁŠEM JUNKEM prázdnou medvědí klec a zpečetili tak tři body. Děčín tak na domácí výhru s Jabloncem nenavázal a nezapsal ani bod.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Planý (TS), 22. Škvrně (Vácha), 31. Višňák (Starý, Kubinčák), 54. Starý (Kubinčák, Višňák), 59. Junek – 6. Volráb, 19. Balcar (Faigl, Oliverius), 48. Kuchynka (Faigl, Zdvořáček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Černohorský, Kaltenböck, Zdvořáček, Loukota, Zicho, Balcar, Tůma – Ineman, Fojt, Oliverius (C), Faigl, Volráb, Chovanec, Zajan (A), Dörner, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín