Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 19. kolem Kooperativa NBL, Kingspan Královští sokoli – BK ARMEX Děčín

Základní část Kooperativa NBl se pomalu blíží ke svému konci a Válečníky čeká další důležitý zápas, ve kterém si budou chtít vylepšit pozici před skupinou A1. Papírově by to nemělo být těžké, protože je čeká Hradec Králové, který doposud vyhrál jen čtyřikrát, ale opak může být pravdou. Královští sokoli už totiž několikrát dokázali, že pokud jim dá soupeř prostor, umí být hodně nebezpeční.

Tým trenéra Lubomíra Peterky zatím porazil doma Kolín, Brno a USK Praha, jedinou venkovní výhru získal v Ostravě. Na své palubovce ale dokázal svitavským Turům dát 102, Olomoucku 97 a Opavě 82 bodů a je tedy patrné, že dokáže být v útoku produktivní. O to důležitější bude, aby Děčín předvedl dobrou obranu a zastavil domácí ofenzívu.

Hra Sokolů se především opírá o výkony slovenských borců Pavola Lošonského (průměr 15,8 bodu a téměř 6 doskoků na zápas) a exděčínského Petera Sedmáka (15,6 bodu). Zcela stejný průměr jako Sedmák má srbské křídlo Dorde Tresač, druhý srbský rozehrávač Peda Stamenkovič přidává 11,8 bodů a 9 asistencí na zápas. Posledním dvojciferným střelcem je český křídelník David Pekárek (11,7).
V pátek 10. ledna podepsal u Královských sokolů smlouvu nový hráč, šestadvacetiletý pivot Jan Koloničný, jenž přichází z týmu NH Ostrava, když opačným směrem zamířil jiný český pivot Dominik Heinzl. V neděli pak Hradečtí oznámili příchod další posily – srbského křídelníka Nemanji Barače. Ten naposled působil v Interu Bratislava, kde strávil předchozí tři sezóny a tu letošní za něj odehrál pouze dvě utkání v zářijové kvalifikaci o Ligu mistrů, ač měl smlouvu do roku 2020.

V Českém poháru mužů se Hradec Králové probojoval do osmifinále, kde však utrpěl debakl na Folimance a odvezl si porážku 100:46.

Vzájemný zápas v zákl. části KNBL:
BK ARMEX Děčín – Kingspan Královští sokoli 98:70
Autrey 18, Pomikálek 16, Carlson 14, Šiška 14 – Tresač 20, Lošonský 13, Pekárek 11.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Hradec Králové má zkušený tým. Patří k nejlepším útočným celkům v Kooperativa NBL a my pokud chceme uspět, musíme hrát dobrou týmovou obranu. Pokusíme se navázat na naši útočnou hru z posledního utkání. Máme stále zdravotní problémy, takže doufám, že budeme hrát v co největší možné hráčské rotaci.“

Lukáš Feštr, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Hradec Králové se prezentuje velice útočným stylem. V jeho středu hrají zkušení hráči, kteří si dokáží v útoku vyhovět. Cílem bude tyto klíčové hráče zastavit nebo alespoň přibrzdit. Pokud se nám to podaří a přidáme dobrou produktivitu v útoku, pevně věřím, že dotáhneme utkání do úspěšného konce.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta