Rubriky
Sport Zprávy

MMA i v Děčíně!

MMA (Mixed Martial Arts) česky Smíšená bojová umění. Podle Wikipedie jde o “plnokontaktní bojový sport bez využití zbraní, umožňující údery i chvaty, boj ve stoje i na zemi, a spojující různé techniky jiných bojových sportů i bojových umění.”

Poslední dobou zažívá tento druh divácky atraktivního sportu značný rozvoj a neminul ani Děčín. V klubu MMA Fighting club Děčín jsme se tak zeptali trenéra Jana Tesárka, aby nám ho přiblížil trochu více.

Pro koho je MMA určeno? Co ženy a děti?
MMA je disciplína vhodná pro muže i ženy. Do našeho klubu přijímáme zájemce od 15let. Dívky a chlapce mladší 15let přijímáme do oddílu kickboxu a muay-thai, což jim následně umožňuje přestup do MMA.

Je třeba si pořídit nějaké speciální vybavení?
Na první trénink můžete přijít bez vybavení, pouze ve sportovním oblečení. Následně je důležité si pořídit chránič zubů a suspenzor. Další vybavení začátečníkům rádi zapůjčíme, případně si jej může přímo u nás zakoupit.

Musím mít nějaké předchozí zkušenosti s bojovými sporty?
Zkušenost s bojovými sporty je výhodou, ale není podmínkou.

Dochází při tréninku ke zraněním?
Úrazy u nás nejsou denním chlebem. Trénujeme v plně vybavené tělocvičně s měkkou podlahou, multifunkčním ringem a polstrovanými stěnami. Využíváme tréninkové rukavice, které více tlumí, chrániče holení, loktů a helmy, čímž se snažíme riziko co nejvíce snížit.

Účastníte se jako klub nějakých turnajů?
Ano. Máme za sebou účast na Galavečerech bojových sportů,  mistrovství ČR v kickboxu a nyní se připravujeme na vstup do MMA ligy.

Mohu nabyté zkušenosti uplatnit i v běžném životě?
Samozřejmě. Krom zvýšení kondice, síly a psychické odolnosti se naučíte i bojovat za použití úderů, kopů, pák a škrcení.

Kde a jak se mohou hlásit zájemci, kteří by rádi tento sport také zkusili?
Podrobné informace včetně kontaktů i on-line kontaktního formuláře pro nové zájemce naleznete na stránkách www.karatestekly.cz a také na FB – MmaFightingClubDecin.

Kde tréninky probíhají?
Trénujeme v KS Centru Děčín na Starém Městě. Máme vybavenou tělocvičnu pro trénink boje v postoji i na zemi, v ringu i kleci. K dispozici jsou boxovací pytle, lapy, bloky, švihadla, expandéry, kladky pro strečink, balanční pomůcky a posilovna.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů!

-a-
decin.cz