Rubriky
Sport Zprávy

Děčín plně bodoval, hattrickem se blýskl Volráb

Hokejisté Děčína ve svém prvním domácím utkání v novém roce přivítali Novou Paku, kterou porazili těsně 6:5 a zapsali tak po dvou prohrách v řadě další tři body do tabulky.

Začátek první třetiny se nesl ve svižném tempu, oba týmy si připsaly velké šance, ale brankáři byli pozorní a neinkasovali. V páté minutě už se skóre měnilo. DAVID VRBA prostřelil děčínského brankáře a poslal Novou Paku do vedení – 0:1. Medvědi se dlouho marně snažili o vyrovnání. To přišlo v čase 15:05. ZDENĚK PETRÁŠ se dobře postavil v prostoru mezi kruhy a poté tvrdou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. V devatenácté minutě pak vedení na stranu Děčína strhl DANIEL VOLRÁB a Děčínští poprvé vedli – 2:1. A o minutu později už to bylo 3:1. ONDŘEJ SÝKORA pověsil puk pod víko Vackovy klece a dal domácímu týmu dvoubrankový náskok.

Úvod druhé periody přinesl velkou šanci hostů. František Hnik střílel z pravého kruhu a před ním zívala odkrytá branka. Ovšem Lavinger se stihl přesunout a puk lapil efektním semaforem. V devětadvacáté minutě zaznamenal druhou branku v utkání DANIEL VOLRÁB a Děčín měl náskok tří gólů – 4:1. Děčínští pak sehráli velmi dobře své oslabení, ve kterém měli dvě velké šance a nepustili soupeře na kontakt. Sami pak hráli přesilovku pět na tři a tu v poslední minutě prostřední části hry využil TOMÁŠ FAIGL – 5:1.

Ačkoli to vypadalo, že mají Medvědi zápas pod kontrolou, nebylo tomu tak. Hostům stačilo prvním pět minut poslední části hry k tomu, aby se dostali na kontaktní branku. Nejprve je nastartovala trefa PETRA FOERSTERA na 5:2. Pak přišly dva slepené góly Nové Paky v rozmezí jednadvaceti vteřin. JAROSLAV DVOŘÁK přetavil únik v další přesnou trefu – 5:3 a o chvilku později byli Bruslaři definitivně zpátky v utkání. TIBOR HRIC zavelel a bylo znovu o co hrát – 5:4. Oba celky se pak dlouho přetlačovaly, vznikaly nepřesnosti, až to sedm a půl minuty před koncem třetího dějství vzal na sebe kdo jiný než DANIEL VOLRÁB, který dostal puk za Vackova záda a slavil hattrick – 6:4. Bruslaři ještě znovu vsítili kontaktní gól zásluhou MARKA MLČOCHA, ale na srovnání stavu to už nebylo. Děčínští své těsné vedení uhájili do konce a zapsali tři body do tabulky.

HC Děčín – BK Nová Paka 6:5 (3:1, 2:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 16. Petráš (Zajan, Černohorský), 19. Volráb (Chovanec, Tůma), 20. Sýkora (Faigl, Oliverius), 29. Volráb, 40. Faigl (Sýkora, Oliverius), 53. Volráb (Dörner) – 5. Vrba (Malík, T. Půlpán), 44. Foerster (A. Půlpán, Hric), 45. Dvořák (Hnik), 46. Hric (Pohl), 59. Mlčoch (T. Půlpán, Dvořák)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Zdvořáček, Tůma, Černohorský – Fojt, Petráš, Smola, Chovanec, Zajan (A), Dörner, Volráb, Sýkora, Faigl, Oliverius (C)

Zdroj: HC Děčín, Vendula Zdražilová