Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Řidiči sedli za volant pod vlivem návykových látek
V pondělí v dopoledních hodinách si hlídka strážníků při kontrolní činnosti v ulici Ruská povšimla dodávky jedoucí v protisměru jízdy. Z důvodů podezření z přestupkového jednání se strážníci rozhodli pro kontrolu vozidla a jeho řidiče. Při rozhovoru však vyšlo najevo, že řidič není držitelem řidičského průkazu, vozidlo řídil, protože jeho kolega, který seděl na místě spolujezdce, sice řidičské oprávnění má, ale s tak velkým autem se bojí jezdit. Na místo si strážníci přivolali hlídku Policie české republiky, která podrobila oba muže zkoušce na návykové a psychotropní látky. Zkouška dopadla s pozitivním výsledkem pro oba účastníky. Policisté si tak oba muže odvezli s sebou na oddělení k dalším úkonům. Zhruba po hodině a půl hlídka zpozorovala, jak muži opět nastoupili do dodávky, se kterou se rozjeli a pokračovali ulicí Jungmannova. Hlídka vozidlo opět zastavila. Za volantem tentokrát seděl druhý z dvojice. Jelikož strážníci věděli, že byli oba muži pozitivní na návykové látky, okamžitě na místo přivolali hlídku Policie české republiky, která si celou věc převzala k následujícím úkonům.

Muž vulgárně nadával kolemjdoucím, pak se pustil i do strážníků
Operační služba městské policie přijala oznámení týkající se dvou agresivních mužů, kteří v městské části Podmokly měli vulgárně pokřikovat na děti a dospělé osoby a současně s tím kopat do zaparkovaných vozidel. Po příjezdu hlídky se v místě události nacházel pouze jeden muž, který vulgárně s rasistickým podtextem pokřikoval na okolní lidi. Okamžitě byl strážníky vyzván, aby se uklidnil, na což nereagoval a ve svém chování pokračoval dál. Jelikož situace začala eskalovat a agresivní muž se nehodlal zklidnit, museli strážníci použít donucovací prostředky, aby muže mohli následně převézt na Obvodní oddělení Policie České republiky. Strážníkům se vzápětí podařilo zadržet i druhého podezřelého a předat jej Policii České republiky.

Ztraceného chlapce našli strážníci během několika minut
V neděli v odpoledních hodinách strážníky oslovila žena s žádostí o pomoc při hledání jejího pětiletého syna, který se ji ztratil v blízkosti Masarykova náměstí. Hlídka od oznamovatelky získala popis dítěte a předala jej ostatním strážníkům vykonávající službu v blízkém okolí a obsluze kamerového systému. Po krátké chvíli byl autohlídkou chlapec nelezen, jak se zmateně pohybuje u Tyršova mostu. Následně strážníci chlapce předali matce, která ocenila rychlost jejich jednání.

Zákaz řízení muž nerespektoval
V pondělí ve večerních hodinách se strážníci rozhodli zkontrolovat vozidlo vyjíždějící z místa, kde je nainstalované dopravní značení zákaz vjezdu všech motorových vozidel. Při kontrole řidič hlídce uvedl, že zapomněl svůj řidičský průkaz ve svém druhém autě. Toto tvrzení vyvolalo u strážníků podezření. Následnou lustrací zjistili, že řidič měl v minulosti několikrát vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Když mu vypršel poslední zákaz nepožádal o přezkoušení a vydání nového řidičského průkazu. Tudíž v době, kdy vozidlo řídil nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění. Proto strážníci celou věc zadokumentovali a pro podezření z přestupkového jednání předali příslušnému správnímu orgánu.

Zdroj: MP Děčín