Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi počtvrté změří síly s Bílinou

Ve druhé hokejové lize se dnes odehraje jediný zápas. Netradičně ve čtvrtek přivítají Děčínští v severočeském derby nedalekou Bílinu v rámci předehrávky osmadvacátého kola. Původně se mělo hrát mezi svátky. Přeruší Medvědi nepříznivou šňůru?

Hokejisté Děčína čtyři zápasy v řadě nevyhráli, získali pouze dva body z možných dvanácti a dále tak nemohou najít recept, jak nepříznivou šňůru zastavit. S Trutnovem Medvědi padli 5:6 po prodloužení a špatnou bilanci chtěli protrhnout minulý týden ve Slaném, kde sehráli zápas s Řisuty. Ovšem ty se naopak v poslední době zvedají a ve svém působišti zlepšenou formu hokejisté Řisut jenom potvrdili, když Děčín porazili 5:1. Přesto se Severočeši stále drží na čtvrtém místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Ovšem už nemají takový náskok, pomalu Medvědy začínají dotahovat Jablonec, Nová Paka, ale i Řisuty s Trutnovem už nemají takovou ztrátu na tuto pozici. V předposledním zápase v kalendářním roce by chtěli Děčínští uspět a před svými diváky pro to udělají maximum.

Nejproduktivnější hráči
Zdeněk Petráš – 45 bodů (19+26)
Ondřej Sýkora – 36 bodů (17+19)
Michal Oliverius – 22 bodů (6+16)

Hosté z Bíliny jsou v tabulce na posledním, devátém místě a dosud získali jedenáct bodů. Po třiadvaceti odehraných utkáních si tak připsali tři výhry a dvacet proher. Bílinští Draci mají sérii neúspěšných zápasů ještě delší. Nevyhráli totiž už šest duelů v řadě a navíc z nich nezískali ani bod. Postupně nestačili na Vrchlabí, Dvůr Králové, Novou Paku, Most, Jablonec a naposledy doma podlehli 2:4 Trutnovu. Na děčínský led v rámci severočeského derby jedou s cílem zde uspět, aby zapsali další body do tabulky. Ovšem o to stejné se budou snažit i Medvědi. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

Nejproduktivnější hráči
Jaroslav Šimeček – 35 bodů (18+17)
Jakub Procházka – 28 bodů (10+18)
Jakub Zdeněk – 28 bodů (8+20)

Oba celky se v rámci sezóny utkaly už třikrát. Nejprve Děčínští v Bílině vyhráli 5:1, doma poté 7:4. Naposledy však na ledě Bíliny padli těsně 3:4.

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve čtvrtek 19. 12. 2019 v 18. hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Draci Bílina

Vendula Zdražilová, HC Děčín