Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem 9. kola Kooperativa NBL, Sluneta Ústí nad Labem – BK ARMEX Děčín

Pandy versus Válečníci! Co dodat víc. Severočeské derby těchto dvou týmů je vždy velikým lákadlem pro fanoušky obou týmů, zápasy mají skvělou atmosféru a nabízejí parádní podívanou. V minulé sezóně přinesly tyto bitvy dva výsledky až prodloužení (obzvlášť zápas v Děčíně byl dlouhý, když v něm Sluneta až ve třetím prodloužení zvítězila 106:109) a těsné skóre. Součet bodů z loňských duelů byl 346:337 pro Ústí.

Sluneta zahájila novou sezónu Kooperativa NBL výborně, když vyhrála v Brně, poté doma v prodloužení zdolala Olomoucko a uspěla také v Hradci. Pak ale přišly nezdary s Opavou 94:70, nečekané domácí klopýtnutí s USK Praha 74:80, krutá prohra 67:65 v Pardubicích, kde rozhodla až trojka Kohouta s klaksonem, a porážka ve Svitavách 67:78. V posledním kole se Ústí trochu překvapivě natrápilo na výhru nad domácím Kolínem, který ještě ve třetí čtvrtině vedl o 19, a v polovině poslední čtvrtky o pět bodů, ale nakonec padl 90:93 (nejlepší střelci Slunety: Svejcar 30, Houška 19, Šotnar 15).

Ústecký kádr doznal jen několika změn. Osu týmu tvoří zkušená česká osa Pavel Houška, Ladislav Pecka, Dalibor Fait a Michal Šotnar, a také americké křídlo Spencera Svejcara. Nově je v sestavě americký rozehrávač Josh Brown a staronovou tváří je exděčínský Lukáš Bažant. Mladíky v týmu jsou Johan Haiblík z Liberce a chomutovský Jan Karlovský, jenž uplynulé dva roky nakukoval do NBL v Děčíně, Jan Maděra a Martin David.

Lídrem týmu je velezkušený Pavel Houška, který dává v průměru 17,1 bodu na utkání, k tomu pak přidává 7 doskoků a téměř 4 asistence! Dalšími dvojcifernými střelci jsou Svejcar (16,4), Pecka (12,0) a Šotnar (11,6). Browm pak přidává 9,8 na zápas.

Děčín se Slunetou v letošní sezóně již jednou potkal, a to hned ve druhém utkání skupiny D evropského poháru AAC, kde jí doma podlehl 67:74.

Středeční duel si Česká televize vybrala pro svůj přímý přenos, který začíná o půl hodiny dříve než samotný třaskavý duel, tedy od 17:30 na ČT Sport.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „V Ústí čekáme velmi těžký zápas, ve kterém se chceme prezentovat kvalitním výkonem. Máme ale zdravotní problémy, které nás omezí v rotaci hráčů. Nicméně derby Ústí – Děčín nemá favorita a zápas rozhodne momentální forma.“

Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Očekáváme těžký zápas, ve kterém budou rozhodovat detaily, jak už to v derby bývá. Velký pozor si budeme muset dát na legendu Pavla Houšku, který podává stabilně dobré výkony. Rozhodující bude ale naše hra a doufám, že potvrdíme vzrůstající kvalitu naši hry a ze zápasu odejdeme jak vládci severu.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta