Děčínští Medvědi se v tabulce ve skupině Sever po šestnácti odehraných duelech nacházejí na čtvrtém místě se ziskem devětadvaceti bodů a stále tak neztrácejí kontakt na špičce tabulky. Na konci října naposledy vyhráli, když doma porazili 4:3 Jablonec. Poté přišly tři prohry za sebou. Nejprve v Trutnově, kde tamní Draci zvítězili 4:3 po nájezdech. Doma poté hokejisté Děčína nestačili na Řisuty, které vyhrály poměrem 6:4. No a poslední utkání sehráli Medvědi na půdě velmi silného Vrchlabí, které po výhře 6:1 umocnilo svoji první pozici a natáhlo výherní šňůru na deset výher bez ztráty jediného bodu. Dnes by Děčínští zase rádi uspěli a na ledě Bíliny, kde budou favoritem, chtějí potřetí proti tomuto soupeři uspět.
Nejproduktivnější hráči
Zdeněk Petráš – 30 bodů (14+16)
Ondřej Sýkora – 23 bodů (10+13)
Michal Oliverius – 22 bodů (6+16)
Hokejisté Bíliny na tom nejsou vůbec dobře a po šestnácti odehraných duelech jim patří poslední, tedy devátá příčka v tabulce ve skupině Sever. Na své konto zapsali dvě výhry a čtrnáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. Po dlouhé sérii deseti proher v řadě za sebou přišel v posledním kole pro Bílinu konečně úspěch. V domácím prostředí přivítala zvedající se Řisuty, proti kterým uspěla a zapsala teprve druhou výhru v sezóně. Bílinští Draci svého soka z Řisut porazili 4:2 a dnes by na toto vítězství rádi navázali. Ovšem, nic lehkého je nečeká, ač se Děčínu poslední tři kola nepovedla, proti Bílině se mu daří a právě na jejím ledě se pokusí zastavit tři neúspěchy v řadě. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
Nejproduktivnější hráči
Jaroslav Šimeček – 23 bodů (12+11)
Jakub Procházka – 21 bodů (9+12)
Jakub Zdeněk – 18 bodů (5+13)
Oba týmy se v letošní sezóně utkaly dvakrát, pokaždé se z výhry radoval Děčín. Bude úspěšný i potřetí, nebo se Draci v rámci severočeského derby opět na domácím ledě budou radovat ze skalpu svého soupeře?
Bílina – Děčín 1:5
Děčín – Bílina 7:4
Utkání na zimním stadionu v Bílině začíná ve středu 20. 11. 2019 v 18. hodin.
Vendula Zdražilová, HC Děčín