Rubriky
Sport Zprávy

Z jasného vedení drama, nakonec se šťastným koncem

V šestém kole druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Trutnov, se kterým v průběhu třetí třetiny vedli už 7:2, hosté ale dokázali postupně snížit na rozdíl jediného gólu. Medvědi nakonec znovu odskočili a v závěru výhru pečetili střelou do prázdné branky. Zrodil se tak divoký výsledek 9:6.

První třetina začala velkou šancí na hostující straně, kdy se do šance dostal Daniel Svoboda. Proti jeho projektilu zasáhl Lavinger a zneškodnil ho. O chvilku později pak sehráli Děčínští pěknou kombinaci a šli do vedení. Oliverius našel přesným pasem v mezikruží TOMÁŠE FAIGLA, který prostřelil Ašenbrennera – 1:0. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. PAVEL FEDULOV překvapil děčínského brankáře střelou z úhlu a nakonec puk propadl za jeho záda – 1:1. Ve dvanácté minutě poslal své spoluhráče zpět do vedení BOHUSLAV TENKRÁT. Ten střelou zblízka nedal šanci brankáři hostů – 2:1. V samotném závěru prvního dějství měli ještě šanci hosté, Vojtěch Pražák po dělovce nechal Lukáše Lavingera vyniknout efektním semaforem.

Prostřední dějství začalo pro Trutnov velmi dobře. Ten se hned v úvodu dostal k vyrovnání, které zařídil někdejší extraligový hráč JAN STARÝ a jeho tým byl zpět v zápase – 2:2. V sedmadvacáté minutě nejprve orazítkoval tyč hostující branky Zdeněk Petráš a hned se dostal ke kotouči zpět. Našel před brankou volného ONDŘEJE SÝKORU a ten z první poslal puk za Ašenbrennerova záda – 3:2. V polovině utkání využil ZDENĚK PETRÁŠ přesilovou hru a dal Medvědům náskok o dvě branky – 4:2. A stejný hráč pak vsítil další gól, kterým vymetl pavučiny v trutnovské svatyni – 5:2 a měl tak zaděláno na hattrick. Pouhých pět vteřin před koncem prostřední periody se stihl ještě prosadit v další přesilovce PAVEL ZAJAN a Děčín vedl 6:2.

Hned na začátku třetí části hry se prosadil před již novým brankářem v brance Trutnova Pivrncem VOJTĚCH TŮMA a ze zápasu se pomalu stával debakl – 7:2. Jenže pak přišly chvíle Trutnova. Dvě rychlé branky po sobě vsítil DANIEL SVOBODA a v šestačtyřicáté minutě to bylo 7:4. O dvě minuty později měli Trutnovští k dispozici vůbec první přesilovou hru, kterou využili díky přesné trefě PETRA CHYTRÁČKA a hosté byli ve varu – 7:5. Najenou jich bylo plné kluziště a na Lavingera šel jeden útok za druhým. A nakonec z pravé strany Lavingera prostřelil JAKUB TATAR a hosté byli Děčínu na dostřel jediného gólu – 7:6. Medvědi se pak oklepali a znovu začali hrát svoji hru. Na sebe to vzal ONDŘEJ DAMAŠEK, jenž tváří v tvář Pivrncovi uspěl a dal zase klid na domácí hokejky – 8:6. V závěru se Trutnov odhodlal k powerplay a brzy na to ONDŘEJ SÝKORA projel celým kluzištěm a puk do klece hostů doslova zavezl – 9:6. Z drama nakonec byla výhra o tři góly. Medvědi sice klesli na druhé místo v tabulce, ale jen díky horšímu skóre. S Vrchlabím mají shodný počet čtrnácti bodů.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 9:6 (2:1, 4:1, 3:4)

Branky a nahrávky: 7. Faigl (Oliverius, Tenkrát), 12. Tenkrát (Kaltenböck, Oliverius), 27. Sýkora (Petráš), 31. Petráš (Zajan, Sýkora), 37. Petráš (Loukota, Sýkora), 40. Zajan (Tůma, Petráš), 42. Tůma (Petráš), 52. Damašek (Oliverius), 59. Sýkora (Zajan, Tůma) – 9. Fedulov (Svoboda), 22. Starý (Svoboda, Fedulov), 44. Svoboda (Pražák, Fedulov), 46. Svoboda (Jedlička), 48. Chytráček (Svoboda, Janoušek), 49. Tatar (Višňák, Jedlička)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Volráb (A), Chovanec, Fojt – Damašek, Oliverius (C), Zajan (A) – Petráš, Kuchynka, Kordule – Sýkora, Faigl

Vendula Zdražilová, HC Děčín