Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem 6. kola Kooperativa NBL, BK ARMEX Děčín – mmcité1 Basket Brno

Brněnský basketbalový tým vstoupil do své sedmé sezony v Kooperativa NBL opět s jiným názvem, již třetím. První ligové roky bylo titulárním partnerem mmcité+, v minulé sezoně přišlo na řadu egoé a pro tento ligový ročník se klub jmenuje mmcité1 Basket Brno.

Brno patřilo v úvodu minulé sezóny k překvapením, když vyhrálo tři ze čtyř utkání včetně domácího duelu s Válečníky. Pak se ale začaly množit porážky, tým skončil v základní část osmý (bilance 8-14), v předkole play-off nestačil na USK Praha a tím pro něj sezóna skončila.

Do nového ročníku vstoupili Brňané nejen s novým názvem, ale také s novým trenérem, kterým se stal překvapivě Lubomír Růžička, jenž dovedl loni Svitavy až do semifinále. Hráčský kádr doznal rovněž změn, když odešli Američané Deremy Geiger, Reginald Keely i Davell Roby, z českých hráčů pak např. Martin Vyroubal, Radek Pumprla a Viktor Vašát. Naopak zůstali Lukáš Stegbauer, Zurab Kereselidze, Jakub Jokl, Radek Farský, Zdeněk Nehyba či Jan Kozina. Kádr doplnil Američan Bryan Smithson, jenž přišel ze Svitav, a několik mladých českých hráčů. Po třech zápasech se klubem rozloučil slovenský reprezentant Richard Körner (průměr 16 bodů na utkání), který kývl na nabídku Bratislavy, a Brno angažovalo dva hráče – Američana se senegalskými kořeny Pape Diattu a slovinského pivota Andraže Kavaše, který v minulé sezóně působil v lotyšské lize v týmu Liepaje.

Vstup do nové sezóny se mladému brněnskému celku nevyvedl, když zatím prohrál všech pět duelů – doma se Slunetou 88:91, venku s USK Praha 76:59, v Pardubicích 91:65 a ve Svitavách 94:73. Naposledy pak doma nestačil na Kolín 73:82 (nejlepší střelci Brna: Smithson 26, Heřman 10, Diatta 9).

Brněnský tým se opět přihlásil do Alpe Adria Cupu, kde ve sk. B zatím odehrál jeden zápas, v němž doma podlehl rakouskému Gmundenu 79:84.

NÁZOR BK DĚČÍN

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Čeká nás zápas s Brnem, které podává lepší výkony, než má výsledky. Pokusíme se zpomalit Smithsona, se kterým stojí a padá výkon brněnského týmu. Chceme se rvát o výhru a uděláme pro ni maximum.“

Lukáš Bobek, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Ve středu na domácí palubovce vyzveme tým z Brna. I přesto, že Brno nemá zatím žádnou výhru, ho nesmíme podcenit. Má poměrně mladý tým, který dokáže překvapit, proto bude důležitá týmová obrana a doskok. Tímto bych chtěl poprosit všechny diváky, aby nás přišli podpořit.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta