Rubriky
Sport Zprávy

Na německý Bayreuth Válečníci nestačili

Domácí klub, který uplynulé dva ročníky strávil v prestižní Champions League, čeká premiéra v domácí easy credit BBL už v úterý 24.9. v domácím představení proti Brose Bamberg, s nímž se shodou okolností Děčín potkal před měsícem v prvním duelu. Medi Bayreuth z velké části obměnil tým, ale trenér Korner si vybírá hráče vhodné pro týmovou hru. To také německý tým ukazoval od začátku utkání. Nenápadně se za 20 minut dostal na 42 bodů a po celý zápas držel velmi stabilní útočnou produktivitu rozloženou na více hráčů. To pramenilo v šest dvouciferných domácích střelců.

Na konci první čtvrtiny snižoval Lukáš Feštr přesnou trojkou na 19:16. Na konci poločasu pak presinková obrana přinesla zisk Davida Žikly a pěkné zakončení na pouze pětibodový rozdíl na 42:37. V prvním poločase drželi Válečníci krok s Bayreuthem, v některých pasážích dokonce domácí i přehrávali, ale několika ztrátami poslali Němce do rychlého protiútoku zakončeného snadným košem. Přesto byl poločas nadějný a sympatický výkon podával tým i bez nemocného Carlsona a rehabilitujícího Landu.

Druhý poločas začal tam, kde první skončil. Děčín krásnou spoluprací snižoval z rukou Pomikálka na 47:44. Bayreuth ale s chladnou hlavou a vysokou efektivitou navýšil náskok na dvouciferný a nájezdem s klaksonem zvýšil na dosud nejvyšší – 65:51. Závěrečné dějství přineslo pokračování hry od specifického soupeře, který se nedá snadno připodobnit k žádnému z dosavadních soupeřů. I tak se ale tým trenéra Grepla pasoval se situací statečně a když Kroutil s Pomikálkem zařídili šňůru 0-7, a tím snížení na 74:65, byla zajímavá koncovka na dohled. Pak však domácí ukázali svou sílu, kdy si přesné trojkové střely nechali na závěr utkání a rychle utnuli děčínské naděje na závěrečné drama.

Příprava byla velmi přínosná nejen jako generálka před úterním ostrým vstupem do sezóny, kdy Válečníci 24.9. hostí UBSC Raiffeisen Graz, ale také zkušenostmi pro mladší hráče, kteří strávili na hřišti cenné minuty proti bundesligovému soupeři chystajícímu se také na FIBA Europe Cup.

Medi Bayreuth – BK ARMEX Děčín 94:73 (19:16 42:37 65:51)

Střelci Bay: Alford 19, Jones 14, Travis 13, Bruinsma a Doreth 11, Meisner 10, …
Střelci DC: Pomikálek 16, Feštr 14, Autrey 11, Žikla 10, Šiška 9, Kroutil 7, Grunt 4, Ježek 2, Bobek, Mach, Skalička