Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští míří k nováčkovi do Nové Paky

Ve středu pokračuje třetím kolem druhá hokejové liga a v jeho rámci zajíždějí hokejisté Děčína na led letošního nováčka, a sice do Nové Paky.

Letošní nováček ve druhé hokejové lize, BK Nová Paka, má za sebou velmi úspěšný start do třetí nejvyšší soutěže. Tým před sezónou posílili bratři Půlpánové, Aleš a Tomáš. Oba předtím působili ve Vrchlabí. Novou Paku ale trénuje jejich otec, a tak se vydali za ním. A zatím mohou být určitě spokojeni. Jsou totiž s pěti body na druhém místě, na první Děčín ztrácejí jeden bod. V prvním duelu v této soutěži sehráli hned derby s Trutnovem a byli úspěšní, když vyhráli 3:2. Poté přišel první venkovní duel a ve Slaném, kde mají své působiště Buldoci z Řisut, brali dva body po výhře 5:4 po samostatných nájezdech. I dnes by rádi bodovali, proti prvnímu Děčínu se budou chtít vytáhnout a obrat ho poprvé o nějaký ten bod.

Nejproduktivnější hráči Nové Paky

Tomáš Půlpán – 3 body (0+3)
Aleš Půlpán – 2 body (2+0)
Michal Nevyhoštěný – 2 body (1+1)

Stejně jako už zmíněný nový tým v letošním ročníku II. NHL, i Medvědi, jakožto jeho stálice, začali dobře. V prvním utkání nové sezóny si hned připsali tři body na venkovní půdě, kde sestřelili Bílinu poměrem 5:1. Tehdy se na ní podílel hattrickem Zdeněk Petráš, jenž pak přidal ještě jednu branku. V sobotu už poprvé hráli před svými diváky, když přivítali celek ze Dvora Králové. S ním sice prohrávali, ale nakonec utkání otočili ve svůj prospěch a zvítězili 6:4. S plným počtem šesti bodů jsou tak zatím na prvním místě tabulky. Dnes tak oba týmy čeká tuhý boj o další druholigové body a čeká nás i zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

Nejproduktivnější hráči Děčína

Zdeněk Petráš – 5 bodů (4+1)
Ondřej Sýkora – 4 body (2+2)
Michal Oliverius – 3 body (2+1)

Oba celky na sebe tedy ještě nenarazily a bude to dnes pro ně jedna velká neznámá. Určitě ale půjde o zajímavý souboj mezi prvním a druhým celkem tabulky.

Utkání na zimním stadionu v Nové Pace začíná ve středu 18. 9. 2019 v 18:00 hodin.

Online přenos: BK Nová Paka – HC Děčín

Vendula Zdražilová
Zdroj: HC Děčín