Rubriky
Zprávy

Tvoříme Děčín 2019: Hlasování skončilo, realizace čeká 13 projektů

Lidé v Děčíně během července rozhodli, jaké návrhy obyvatel města bude město Děčín postupně realizovat. Ve druhém ročníku akce Tvoříme Děčín se hlasovalo celkem o 27 vybraných projektech, po sečtení hlasů jich do realizace postupuje 13. Město má na ně připraveno pět milionů korun v rámci participativního rozpočtu. Vůbec nejvíce hlasů získal projekt Revitalizace ozdobného jezírka v lesoparku pod Kvádrberkem. Lidé chtějí například také více pítek na veřejných prostranstvích, úspěch sklidil také projekt Návrat koupání v řekách, děti se mohou těšit na dětské pohádkové hřiště.

„Těší nás, že se lidé do akce Tvoříme Děčín zapojili více než v loňském roce, když nám poslali více návrhů,“ říká náměstek primátora pro rozvoj Vladislav Raška. „Je vidět, že jim stav města není lhostejný a že mají dobré nápady, jak ho spolu s námi postupně vylepšovat,“ dodává.

V loňském ročníku lidé poslali celkem 39 návrhů (letos jich dorazilo 54). Loni si lidé odhlasovali celkem 11 projektů, z nich bylo dokončeno například prořezání Sněžnické vyhlídky či Workoutové hřiště v Březinách. Na dalších se pracuje.

„Není nijak omezeno, jakých oblastí se mají předkládané projekty týkat. Důležité je, aby návrh měl přínos pro naše město a jeho obyvatele,“ říká Jiří Anděl, náměstek děčínského primátora, který má na starosti městské finance.

Návrhy, které od lidí dorazí, posuzují nejprve úředníci magistrátu. Ty, jimž nic nebrání v realizaci, pak postoupí do hlasování veřejnosti. Do finální realizace nakonec postoupí tolik projektů, jejichž odhadované náklady tvoří celkem pět milionů korun.

Dostupné přílohy:

Zdroj: Magistrát města Děčín