Rubriky
Sport Zprávy

Do děčínského zimního stadionu prší. Na výměnu střechy si ale diváci i hráči počkají

Na hokej i lední revue raději s pláštěnkou. Tak by se dalo shrnout doporučení pro návštěvníky zimního stadionu v Děčíně. Poslední přívalové deště ukázaly, že střecha potřebuje po 36 letech služby kompletní výměnu. Ta ale nebude brzy.

„Plno vody je na sedačkách i na střídačce pokaždé, když prší,“ popisuje recepční stadionu Ilona Boudná.

„To už není o pár kbelících vody. Teče i do šaten, na jejichž rekonstrukci jsme před několika lety dostali dotaci 15 milionů korun, takže dochází i k ničení opraveného majetku. Takže rekonstrukce střechy je nevyhnutelná,“ doplňuje manažer HC Děčín Jan Havlíček.

Rekonstrukce střechy nezačne dřív než v dubnu 2020

Děčínský radní Vladislav Raška ze strany Náš Děčín potvrzuje, že město hledá řešení. Oprava ale rozhodně nebude brzy, a to ze dvou důvodů.

Do děčínského zimního stadionu prší

„Samotné práce se odhadují na 4 měsíce, a jak jsme měli možnost konzultovat s představiteli hokejového klubu, je potřeba ty práce naplánovat tak, aby nezasáhly do už nasmlouvaných akcí, které v této chvíli nedovolují provést dřív, než v horizontu duben, květen 2020,“ konstatuje Raška.

Druhý problém je podle radního ještě větší. Oprava se odhaduje na 40 milionů korun a město už před lety se žádostí o dotace neuspělo.

Variantou je, že město opravu zaplatí z vlastních zdrojů tak, aby se ideálně začalo na jaře příštího roku.

Do té doby budou správci děčínského stadionu patřit mezi nemnohé, kteří se budou modlit za dlouhodobé sucho.

Spustit audio

Autor: Iva Zítková
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever