Rubriky
Kultura Zprávy

ROGALO DC – program v neděli 23. 6. 2019

Poslední květnovou neděli odstartovala série pravidelných nedělních hudebních minifestivalů na Smetanově nábřeží. Vždy od 15.00 hod. se návštěvníkům představí 3 hudební uskupení z celé ČR, ale i ze zahraničí. Na místě je možno zakoupit občerstvení, vstupné se neplatí. 4. ročník projektu, který je součástí hudebních produkcí ve třech městech v jeden čas najednou, pro Vás připravil zajímavé hosty a my Vám některé z nich rádi představíme.

Neděle 23. června

15:00 Točílas – ústeká kapela, jejíž energické a vtipné vystoupení bylo ozdobou již na mnoha zvučných festivalech v ČR.

16.00 Nöyze – kapela přijede zahrát své rockové pecky až z Kanady

17:00 Ines a Roos – holandsko-rakouské duo

Program na další neděle

30. června začne Jazz band Ervina Schrödingera, které zahraje klasické jazzové standardy. Vystřídá je brněnská Saiwala folk-alternativní hudbou a na závěr se představí ústecká rocková legenda Stará škola, tentokrát v akustické verzi.

Z prázdninového programu si Vás dovolujeme upozornit na některé z dalších zajímavých umělců, nicméně věříme, že program budete sledovat na facebooku Rogalo DC a na stránkách www.mala-pariz.cz.

7. července vystoupí kytarista, zpěvák a šoumen Honza Ponocný se svým jednočlenným orchestrem Circus Ponorka. Dále mladá a výborná funky kapela Public Fusion z Teplic a také francouzská písničkářka Sophy-Ann, u které čekáme, zda přijede sama či s dalšími hudebníky.

14. července se můžete těšit na brněnského Dana Vertigo či teplické Igor Barboi trio, s ruským akordeonistou v čele.

21. července přijedou výborní havířovští Ajdontker, kteří se oproti loňsku rozrostly o jednoho člena a věřím, že vás zaujmou i The Bladder Stones, trio znamenitých hudebníků, z nichž každý funguje i v dalších projektech.

28. červenec přivede do Děčína finskou zpěvačku Yulii, která vystoupí po boku slovenské houslistky Niny Marinové a také pražskou Artmosféru – taktéž jednoho z loňských vítězů Šance Muzikus.

4. srpna se v triu představí skvělá Radka Fišarová a přijedou také sestry Bártovy – skvělá zpěvačka Martina (v minulosti reprezentovala ČR na Eurovizi) a neméně zdatná klavíristka Kristýna.

11. srpna se můžete těšit na rockové The Scoffers i na vzácný hlas muzikálové herečky Ivy Marešové

18. srpna opět přijede Gabriela Vermelho se svým projektem GaRe, dále country legenda – skupina Kliďánko či talentované Fragmenty.

25. srpen osvěží přítomnost Tomáše Matonohy a kapely Inspektor Kluzó, dále charismatický hlas Vládi Orlíka a jeho blues-rockové melodie a pestrost nabídky podtrhne Pavel Petran se svou folkovou kapelou.

V září uvidíte fenomenálního kytaristu Justina Lavashe (UK), dámský smyčcový kvartet Gadrew Way či výborné Dobré ráno blues. Představíme Vám brněnskou bluesovou partu Band of Heysek i rockové Idio&Idio – vítěze letošního Šance Muzikus. Těšit se můžete i na australské Burn in Hell.

Věříme, že z naší nabídky si může vybrat každý, snažíme se dramaturgii vytvářet pro co nejširší spektrum diváků. Celý projekt je klíčovou částkou financován Statutárním městem Děčín a pořadatelé za tuto podporu velmi děkují. Těšíme se na Vaši návštěvu každou neděli od 15.00 do 18.00 hod. na Smetanově nábřeží na akci Rogalo DC. Hezký den.

Zdroj: Magistrát města Děčín