Rubriky
Kultura Politika Zprávy

Ivetu Krupičkovou nahradí Miroslava Poskočilová

Po téměř 12 letech se mění ředitel zámku v Děčíně. Ivetu Krupičkovou nahradí od 1. července ve funkci Miroslava Poskočilová. Dnes to oznámili radní města.

Rada města ředitelku odvolala po 12 letech v čele zámku. Během těchto let se památka dostala ze zbědovaného stavu, v jakém ji zanechala československá i sovětská armáda a stala se jednou z nejnavštěvovanějších památek severních Čech.

Zámek navíc neslouží jen turistům, ale především samotným obyvatelům města. Bezmála tři tisíce z nich se podepsalo pod výzvu, která Ivetu Krupičkovou podpořila. Přidala se k nim i řada významných osobností z Čech i zahraničí.

Krupičková se proto přihlásila do výběrového řízení a chtěla svou funkci obhájit. To se jí ale nepodařilo. Radní se rozhodli vsadit na nového manažera, který má podle nich přinést hlavně důraz na finanční správu zámku.

Miroslava Poskočilová je personální a ekonomickou manažerkou v soukromé společnosti. Před tím pracovala jako správkyně děčínské synagogy a židovského hřbitova. Do této chvíle také vede městskou kulturní komisi a kandidovala do zastupitelstva za stranu Náš Děčín.

Vize nové ředitelky pro zámek: víc komerčního využití
Její vize se dá shrnout tak, že by si pro sebe měl zámek získat co nejvíc peněz ze soukromých zdrojů a víc vycházet vstříc komerčnímu využití. Ráda by tam například vytvořila zážitkové ubytovací zařízení, špičkovou restauraci a chystá se také mnohem víc vycházet vstříc svatebčanům. Zámek by pod jejím vedením měl také hostit akce jako módní přehlídky nebo gastrofestival.

Iveta Krupičková se výsledek výběrového řízení dozvěděla od Českého rozhlasu, proto ho nechtěla komentovat, dokud jí ho oficiálně neoznámí vedení města.

autor: Iva Zítková
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever