Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 6. zápasem semifinále play-off, DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín

Semifinále mezi děčínskými Válečníky a svitavskými Tury se pomalu blíží ke svému konci. Série na maximální počet sedmi zápasů už má sebou pět dílů a o kousek blíže vytouženému postupu do finále jsou Válečníci, kteří v minulém duelu vyhráli 73:79 a získali mečbol.

Ten se pokusí proměnit v pátečním špílu, v němž mají výhodu domácího prostředí a povolený dopink v podobě svých skvělých fanoušků. Rozhodně ale nepůjde o nic jednoduchého, protože Tuři mají nezpochybnitelnou kvalitu, jež je posadila na stříbrnou příčku po základní i nadstavbové části KNBL.

Bodovými lídry Svitav jsou američtí borci se shodným průměrem 12,8 bodu na utkání – Sean O’Brien a Charles Justin Aiken, jenž dominuje pod košem, o čemž se Děčín přesvědčil i v posledním duelu, kde Aiken zaznamenal 27 bodů! Dvojciferným střelcem (11,6) a nejlépe přihrávajícím (7,4) hráčem je Roman Marko, jehož se ale Válečníkům dařilo v posledních soubojích udržet na uzdě. Trojkař Slezák má také dvojciferným průměr (11,3), ale ani on se zatím příliš neprosazuje.

V dosavadním průběhu platí, že kdo z týmů vyhraje bitvu na doskoku, slaví na konci čtyřiceti minut celkové vítězství. A bude to bezpochyby důležitá statistika i v utkání číslo 6. Z děčínského tábora také zaznívá, že celý tým musí přistoupit k utkání pokorně, zodpovědně a zkusit vytěžit ze svého energičtějšího projevu rozhodující vítězství.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Utkání číslo šest bude velmi vypjaté, protože už jde do tuhého a každá chyba bude bolet dvojnásobně. My musíme dobře zregenerovat a jít do tohoto zápasu připraveni na sto procent. Také musíme být ale pokorní, abychom nedopadli jako ve třetím duelu, kdy nám chyběla tato vlastnost a Svitavští toho využili. Věřím tomu, že utkání odpracujeme po celých čtyřicet minut a urveme čtvrtý rozhodující bod před svými fanoušky.“

Jakub Krakovič, pivot BK ARMEX Děčín: „Všichni ví, jaký je stav série, o co hrajeme a proti komu hrajeme. K tomu není potřeba víc říkat. My musíme k zápasu přistoupit s větší pokorou a energií než

Výsledek 1. semifinále: 
DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín 86:81
O’Brien 22, Aiken 15, Svoboda 12 – Autrey 22, Krakovič 12, Šiška 11.
Výsledek 2. semifinále: 
DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín 84:95
O’Brien 16, Aiken 14, Slezák 13 – Autrey 23, Carlson 15, Landa 14, Pomikálek 14.
Výsledek 3. semifinále: 
BK ARMEX Děčín – DEKSTONE Tuři Svitav 59:78
Autrey 16, Šiška 15, Carlson 7, Ježek 7 – Aiken 21, Marko 12, O’Brien 9, Číž 9.
Výsledek 4. semifinále: 
BK ARMEX Děčín – DEKSTONE Tuři Svitav 93:80
Ježek 19, Carlson 15, Autrey 13 – Svoboda 17, Aiken 13, Teplý 12.
Výsledek 5. semifinále:
DEKSTONE Tuři Svitavy – BK ARMEX Děčín 73:79
Aiken 27, O’Brien 14, Slezák 10 – Krakovič 18, Šiška 15, Autrey 13.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta