Rubriky
Zprávy

Magistrát je druhým nejpřívětivějším úřadem v kraji

Děčínský magistrát patří mezi nejpřívětivější úřady v Ústeckém kraji. V soutěži Ministerstva vnitra Přívětivý úřad skončil na druhém místě, vloni byl třetí. První místo obhájily Litoměřice.

„Je to ocenění práce lidí pracujících na magistrátu a určitě je v tom zohledněn jejich přístup k veřejnosti – úřad je tu především pro veřejnost,“ říká náměstek primátora Vladislav Raška, který cenu spolu s tajemníkem děčínského magistrátu Jaromírem Zajíčkem přebíral.

Při ocenění Děčína ministerstvo vyzdvihlo především sociálně odpovědné veřejné zakázky, kdy do několika vybraných Děčín přidal kritérium zapojení osob se ztíženým přístupem na trh práce po celou dobu trvání zakázky.

Soutěž Přívětivý úřad hodnotí celou řadu služeb pro obyvatele, například otevírací dobu, zveřejňování materiálů na webu města, komunikaci vůči veřejnosti, on-line přenosy ze zastupitelstva apod. Mapuje stav přívětivosti a otevřenosti obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě.

„Jsem rád, že se úřad magistrátu umístil jako druhý v celém kraji, to však neznamená, že není co zlepšovat. Příkladem pro nás je úřad v Litoměřicích, který se mimo jiné umístil na prvním místě v Česku,“ podotkl Jaromír Zajíček.

Zdroj: Magistrát města Děčín