Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Přišel o peněženku
DĚČÍN Mladého muže z Děčína potkala první dubnovou neděli nepříjemná zkušenost. Z jeho odloženého batohu v blízkosti oblíbené děčínské restaurace u řeky Labe mu v nestřeženém okamžiku zmizela peněženka s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Po sečtení všech chybějících věcí se v policejním protokole objevila částka 3.100,- Kč.  Incident z nedělního podvečera prověřují policisté s ohledem na možný přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Nákup neuhradil
DĚČÍN V pondělí osmého dubna letošního roku děčínským policistům čelil nevítaný zákazník místního obchodu s železářstvím, do kterého zavítal v závěru letošního března. Na prodejní ploše si vybral zboží v hodnotě 870,- Kč a pokladní zónou prošel, aniž by nákup uhradil. To zarmoutilo obchodníka a o nekalém obchodu spravil podmokelské strážce zákona. Policisté oznámení prověřili a začátkem druhého dubnového týdne neplatícímu zákazníkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Vůz narazil do zídky
VARNSDORF Rumburští policisté byli včerejšího dne přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu ve Varnsdorfu. Kolem jednadvacáté hodiny osmého dubna došlo na křižovatce ulic Národní a Střední k dopravní nehodě, jež byla pro seniora ze zahraničí smrtelná. I přes úsilí a snahu přítomných lidí se muže nepodařilo zachránit. Vůz s osádkou vjel mimo silnici a skončil čelně v kamenné zídce. Příčinu úmrtí společně s dalšími okolnostmi policisté nadále prověřují.

Skončil na služebně
DĚČÍN Opilý cestující v autobuse docestoval až na policejní služebnu. Při jeho březnové jízdě MHD po Děčíně se přestal ovládat a během jízdy se choval agresivně. Byl hlučný a všemožně nadával. V nestřeženém okamžiku se uchýlil i k fyzickému napadení jednoho z cestujících, který se jej snažil uklidnit. Policisté incident prověřili a došli k závěru, že jeho chování odpovídá možnému přečinu výtržnictví. Muž si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl sdělení podezření a jeho přešlap byl předán k rukám státního zástupce, který o něm rozhodne dál.

Přivoláni do Šenova
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté ohledávali napadený objekt ve Velkém Šenově. Z místního skleníku se v pondělí osmého dubna ztratilo vybavení do vozidla v hodnotě sedmi a půl tisíce českých korun. Věci se zatím nenašly. Policisté po ohledání místa zahájili úkony trestního řízení v případu možného přečinu krádeže.

Děčín 9. dubna 2019
por. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín