Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín má nového trenéra, sportovní veřejnost i město jsou proti

Oficiální zpráva BK Armex Děčín:

NOVÝM TRENÉREM BK ARMEX DĚČÍN JE TOMÁŠ GREPL
Děčínský A-tým po Pavlu Budínském povede bývalý dvojnásobný nejlepší střelec NBL Tomáš Grepl. Ten v uplynulých třech letech působil v Německu jako asistent trenéra bundesligového Weissenfelsu. Zároveň zastával pozici sportovního manažera mládeže a vedl záložní tým ve třetí nejvyšší soutěži.

Jako trenér působil v ČR na USK Praha, a to v roli trenéra kadetů, prvoligové rezervy a jako asistent NBL týmu. V Praze strávil od roku 2009 celkem sedm let. Působil i u mládežnických reprezentací v roli asistenta a v roce 2016 vedl jako hlavní kouč tým juniorů U18 na ME v Makedonii. Původem Brňák získal v roli hráče v roce 1996 titul se Zbrojovkou, aby pak prošel dresem několika klubů – Žďár, Pardubice, Ústí, Nymburk, a právě Weissenfels.

Tomáš Grepl přebere vedení týmu už v sobotním duelu ve Svitavách.

Prohlášení vedení statutárního města Děčín k nečekanému pátečnímu odvolání Pavla Budínského, trenéra BK Děčín: 

„Při respektování rozhodnutí kompetentních a odpovědných představitelů BK ARMEX Děčín ukončit spolupráci s panem Pavlem Budínským považujeme toto překvapivé rozhodnutí za unáhlené a špatné. Věříme, že budeme mít osobní příležitost k setkání s Pavlem Budínským, abychom mu poděkovali za jeho dlouholetou práci pro děčínský basketbal a skvělou reprezentaci našeho města.“

Jaroslav Hrouda, primátor 
Ing. Vladislav Raška, náměstek primátora 
Václav Němeček, náměstek primátor

Vyjádření BK Děčín k odchodu Pavla Budínského na FB:

Vzhledem k mnoha reakcím a otázkám našich fanoušků na odchod trenéra Pavla Budínského bychom se rádi k celé věci ještě jednou vyjádřili. Trenér Pavel Budínský odešel z klubu BK ARMEX Děčín po vzájemné dohodě, vyvolané jednohlasným rozhodnutím výkonného výboru BK. Vedení klubu zvážilo všechna pro a proti a toto rozhodnutí udělalo s plnou zodpovědností ke klubu BK ARMEX Děčín. Především ale v dobré víře, kdy se rozhodlo směřovat klub novou cestou. Plně si uvědomujeme, že toto rozhodnutí se pro mnoho našich fanoušků jeví jako chybné. A rozhodně nechceme znevážit to, co náš klub za posledních 15 let společně s trenérem Pavlem Budínským dokázal. Jeho práce si velmi vážíme a moc rádi bychom mu za ni poděkovali tak, jak si jednoznačně zaslouží. Bohužel to v tuto chvíli není možné. V životě jsou okamžiky, které bolí a vyléčí je až čas. Takovým okamžikem je i rozchod našeho klubu s trenérem Pavlem Budínským My však věříme, že nastane čas, kdy mu budeme moc poděkovat tak, jak se sluší a patří. V tuto chvíli pro nás ale musí být na prvním místě klub a jeho budoucnost. Tou je především finanční stabilita, soudržnost a válečnické srdce. A pak to nejdůležitější, vy – naši fanoušci.

www.decin.cz