Rubriky
Sport Zprávy

Trutnov medvědům oplatil porážku

V rámci třicátého kola přivítali na svém ledě hokejisté Děčína tým z Trutnova. První duel Děčín zvládl a vyhrál na jeho ledě 6:3. Hosté však tuto prohru odčinili a z děčínského ledu odvezli všechny tři body za těsnou výhru 3:2.

Medvědům vůbec nevyšel úvod první třetiny. Prakticky se dlouho nedostali do pásma hostů a ztráceli kotouče. Až v páté minutě to na sebe vzal Štěpán Kuchynka, jenž dělovkou z mezikruží prověřil Ašenbrennera. O chvilku později byla také k vidění velká šance hostů, Svobodovu střelu však chytil Lavinger. Hosté lépe bruslili a dostávali se do dalších šancí. Protor před svou brankou však čistil pozorný děčínský gólman. Děčínští se marně snažili o průchody do útočného pásma, nedařila se jim rozehrávka a Trutnovští toho nevyužili i díky Lavingerovým zákrokům. První část hry tak skončila bez branek.

Ve dvaadvacáté minutě měli Medvědi tutovku. Pavel Kordule pálil na položeného Ašenbrennera a kotouč tak už mířil do rohu jeho brány, ovšem brankář Trutnova reflexivně zasáhl a na poslední chvíli obrovské nebezpečí uhasil. V sedmadvacáté minutě se zase zaskvěl Lukáš Lavinger, jenž semaforem zneškodnil nebezpečný pokus Davida Vacka. Ve třiatřicáté minutě se už skóre měnilo. Hosté se ujali vedení díky LUKÁŠI VÁCHOVI, jenž procedil kotouč do děčínské branky – 0:1. A o dvě minuty později už to bylo o dva góly. PETR CHYTRÁČEK z prostoru mezi kruhy propálil vše co mu stálo v cestě a hosté tak měli slibný náskok – 0:2. Ovšem záhy přišla rychlá odpověď. JAN BÁRDOŠ zužitkoval Kuchynkův pas a Děčín byl zpět ve hře – 1:2. Podruhé do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří měli těsný náskok.

Třetí třetina byla z pohledu Děčína nejlepší. Domácí zvýšili tempo, zatlačili soupeře a už se jim i lépe procházelo do útoku. Tím se rodily šance, ty však Ašenbrenner dokázal vždy pokrýt. V šestačtyřicáté minutě ale hosté odskočili znovu na rozdíl dvou branek. Lavinger chtěl vyhodit puk do bezpečí, místo toho nabil soupeři a poté už DANIEL SVOBODA trefil odkrytou klec – 1:3. O chvilku později však byli Medvědi svému soupeři znovu na dostřel jediné branky. PAVEL ZAJAN se proháčkoval obranou hostů, od pravého mantinelu sjel před Ašenbrennera a prostřelil ho kolem jeho pravé ruky – 2:3. Poté si Děčínští vypracovali souvislý tlak před trutnovskou brankou, ale brankář hostů doslova čaroval a velké šance soupeře znovu vykryl. Pouhou vteřinu před koncem třetí části hry Děčín nastřelil tyčku a bylo jasné, že je hotovo. Nebyli daleko od vynucení si nastavené hrací doby. Hosté tak těsný náskok udrželi a z ledu Děčína tak odvezli všechny tři body.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 2:3 (0:0; 1:2; 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Bárdoš (Kuchynka, Mareš), 49. Zajan (Balcar) – 33. Vácha (Semorád, Svoboda), 35. Chytráček (Tatar, Janoušek), 46. Svoboda (Vacek, Poul)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Málek, Mareš, Kaltenböck, Loukota, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín