Rubriky
Zprávy

Děčínští v Bílině plně bodovali

První utkání v novém roce sehráli hokejisté Děčína na ledě Bíliny ve čtvrtek 3.1.2019 a byli stoprocentní. Na dračím ledě totiž zvítězili 7:4 z jejich pohledu.

První třetina utkání patřila Medvědům, kteří dokázali vsítit pět branek. Tu první dali v jedenácté minutě, kdy se ve vlastním oslabení prosadil PAVEL ZAJAN a poslal Děčín do vedení – 0:1. Na konci patnácté minuty už to bylo 0:2. JIŘÍ PROCHÁZKA uklidil po Kuchynkově přihrávce puk do odkryté klece a navýšil tak děčínský náskok. Poté se trefil také děčínský kapitán MICHAL OLIVERIUS, který se prosadil z prostoru mezi kruhy – 0:3. A aby toho nebylo málo, do konce první části hry se ještě prosadili ZDENĚK PETRÁŠ a PAVEL KORDULE a rázem bylo vedení Medvědů o pět gólů – 0:5. Domácí tak jistě byli rádi, že první část hry skončila a mohli odejít do kabin.

Ve čtyřiadvacáté minutě už se poprvé prosadili také Draci. JAKUB PROCHÁZKA využil početní výhodu a snížil tak hrozivý stav – 1:5. O čtyři minuty později pak Oliverius, který se vrátil z trestné lavice, nabil JANU BÁRDOŠOVI, jenž se trefil přesně – 1:6. Domácí mohli snížit na rozdíl čtyř branek, ale po střele Kobese zazvonila tyč Lavingerovy branky. Místo toho pak na druhé straně udeřil MICHAL OLIVERIUS a dal tak druhý gólový příspěvek v zápase – 1:7. Po druhé třetině tak šli Medvědi do kabin znovu s velmi dobrým náskokem.

Ovšem Draci své zbraně nesložili a ještě málem zápas zdramatizovali. Hned v úvodu třetí periody prostřelil Lavingera ONDŘEJ SÝKORA a Bílina snížila – 2:7. Poté domácí tlačili před brankou Medvědů, ale marně ji dobývali. Až v šestačtyřicáté minutě se znovu trefili. TOMÁŠ KOLÍČEK zužitkoval přihrávku spoluhráče a dal tak třetí branku Draků – 3:7. Sedm a půl minuty početní výhodu využil TOMÁŠ URBAN a Draci měli ještě dost času na drama – 4:7. Medvědi však neponechali nic náhodě a i když se ve třetí části hry střelecky neprosadili, svůj náskok už ubránili a v novém kalendářním roce si tak připsali první tři body do tabulky. Na čtvrté pozici tak mají už osmibodový náskok.

HC Draci Bílina – HC Děčín 4:7 (0:5; 1:2; 3:0)
Branky a nahrávky: 24. Procházka (Brzek, Urban), 42. Sýkora (Šimeček), 46. Kolíček (Gnusin, Mašek), 53. Urban (Šimeček, Procházka) – 11. Zajan (Volráb), 15. Procházka (Kuchynka), 17. Oliverius (Vaněk), 18. Petráš (Balcar, Zukal), 20. Kordule (Drašar, Kaltenböck), 28. Bárdoš (Oliverius), 36. Oliverius (Kordule, Kuchynka)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín