Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Pomáhali s otevřením hotelu
Poněkud kuriózní situaci pomáhali řešit děčínští strážníci recepčnímu jednoho z děčínských hotelů. Muž se na tísňovou linku městské policie obrátil ve středu krátce po půlnoci. Uvedl, že si šel ven zakouřit, omylem si zabouchl dveře a nemohl se dostat zpět do hotelu. Navíc před hotelem tu dobu bylo několik hostů, kteří se chtěli dostat dovnitř, začali reagovat agresivně, chtěli vyrazit dveře a chystali se recepčního napadnout. Hlídka strážníků dorazila na místo společně s hlídkou Policie ČR. Strážníci a policisté rozezlené hosty zklidnili a pokusili se kontaktovat zámečnickou službu. To se bohužel s ohledem na noční dobu nepodařilo, nakonec se policisté rozhodli použít výstražné hlasové zařízení, kterým probudili jednoho z hostů a ten poté hotel otevřel.

Opilého bezdomovce odvezla záchranka
Na ležícího, zřejmě opilého muže, upozornila strážníky žena z Děčína 3. Hlídka městské policie na místě zjistila, že jde o strážníkům velmi dobře známého bezdomovce, který se nacházel v obvyklém stavu tj. opilý namol. Muž měl odřeninu na hlavě, ale jakoukoli pomoc od hlídky MP nebo lékařské ošetření odmítal. Pouze uvedl, že si na chvilku odpočine a půjde pryč. Následně vstal a po několika krocích upadl na zem. Vzhledem tomu, že muž nebyl schopen chůze, hlídka na místo přivolala záchrannou službu, která dotyčného odvezla do nemocnice na ošetření. Při převozu asistoval záchranářům jeden ze strážníků.

Hledaného hlídka předala policii
Na bezdomovce, který obtěžuje zákazníky, si městské policii stěžovali zaměstnanci prodejny v Děčíně 5. Hlídka strážníků na místě kontaktovala třicetiletého muže z Českolipska, který u sebe neměl doklady. Hlídka jeho totožnost ověřila přes Policii ČR a přestupek spočívající ve veřejném pohoršení vyřešila uložením pokuty. Při ověřování totožnosti vyšlo najevo, že po muži pátrají českolipští kriminalisté. Strážníci muže naložili do služebního vozu a odvezli jej na obvodní oddělení Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Zabránili konfliktu v parku
O pomoc požádali strážníky správci veřejného prostranství, kteří dohlíželi na pořádek v parku v ulici Podmokelská. Uvedli, že nějaký muž chtěl fyzicky napadnout ženu, správci se snažili pomoc a dotyčný se nakonec pustil do nich. Na místo byla vyslána hlídka strážníků. Ještě před jejím příjezdem podezřelý z místa utekl, cestou ale odhodil bundu, ve které byly jeho osobní doklady. Záležitost si k dořešení převzala Policie ČR.

Za nepořádek dostal pokutu
Na linku 156 oznámil občan, že na cyklostezce u zimního stadionu v Děčíně 3 někdo pálí oheň. Na místo byla vyslána hlídka městské policie, která za stadionem přistihla osmašedesátiletého muže, který na ohni pálil plast z kabelů. Hlídka mu nařídila oheň uhasit a záležitost vyřešila uložením pokuty.

Zdroj: MP Děčín