Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 16. kolem Kooperativa NBL, NH Ostrava – BK ARMEX Děčín

Poslední zápas letošního roku absolvují basketbalisté Děčína na palubovce Ostravy, která se momentálně nachází na 10. příčce tabulky. Má však o zápas méně než předposlední Brno, protože její duel s vedoucím Nymburkem se bude konat až 30. ledna 2019.

Nová huť má v současné době na svém kontě čtyři výhry, když tři získala doma, kde porazila Kolín, Ústí n. L. a Hradec Králové, jediný venkovní úspěch zaznamenala na palubovce USK Praha. Nyní Ostravu tíží sérii šesti ligových porážek v řadě, sedmý nezdar pak zaznamenala v osmifinále Českého poháru, když doma nestačila na Olomoucko 79:84 (nejlepší střelci Ostravy: Zaharijevič 25, Stanojevič 18, Stojačič 13).

Hra Moravanů se opírá především o výkony cizinecké legie, kde prim hrají kanadský rozehrávač Justus Alleyn (15,5 bodu a 3,8 asistence na zápas) a jeho srbský kolega Milan Stanojevič (14,1 bodu a 5,9 asistence na zápas), kteří jsou nejlepšími střelci týmu. Nebezpeční pro koše soupeřů jsou ještě  Američan Brandon Boggs (11,3), Petr Bohačík (10,6) a Kanaďan Luka Zaharijevič (10,3). Staronovou posilou ostravského mužstva je další srbský rozehrávač Strahinja Stojačič, jenž hájil barvy NH už vloni.

Střetnutí bude velmi pikantní pro Lukáše Bažanta, který po skončení minulé sezóny odešel z Děčína, na konci října jej však angažovala právě Ostrava. „Bazy“ odehrál zatím v lize osm zápasů a má průměr 3,6 bodu a 4,3 doskoku na zápas.

První vzájemný duel Válečníků s Ostravou skončil jasnou výhrou našich a doufejme, že s rokem 2018 se Děčínští rozloučí výhrou.

Vzájemný zápas v základní části: 
BK ARMEX Děčín – NH Ostrava 106:78
Nejlepší střelci: Šiška 22, Feštr 16, Kroutil 12 – Alleyn 20, Boggs 13, Bohačík 12.

NÁZOR BK DĚČÍN

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Poslední utkání v roce 2018 nás po dlouhé cestě čeká v Ostravě. Z mého pohledu bude zásadní, kolik vložíme energie a úsilí po celých čtyřicet minut na obou polovinách hřiště. Potom máme šanci uspět a potěšit tak na konci roku nejen naše fanoušky, ale především sami sebe.“
Robert Landa, pivot BK ARMEX Děčín: „Ze svátečního utkání v Ostravě bychom si rádi přivezli cenné dva body. Nová Huť sází několik poslední sezón na zahraniční hráče a ani letos tomu není jinak – dva hráči bývalé Jugoslávie, Kanaďan a dva Američané tvoří společně s Bohačíkem a „naším“ Lukášem Bažantem zajímavý herní mix, který dokáže být zvláště v domácím prostředí nebezpečný. Rád bych zakončil rok 2018 dobrým výkonem a výhrou.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta